INFOGRAFIE Cine sunt contracanditatii lui Hillary Clinton la presedintia Americii

INFOGRAFIE Cine sunt contracanditatii lui Hillary Clinton la presedintia Americii

"Sunt candidat la presedintie", a anuntat Hillary Clinton, fosta prima-doamna, senator si fost secretar de stat, confirmand o candidatura asteptata de mai multe luni. O privire pe sondajele din ultimii 22 de ani arata ca Hillary Clinton s-a bucurat de doua mari varfuri de popularitate, in doua momente foarte diferite din viata ei - episodul jenant al relatii dintre sotul sau fostul presedinte al SUA, Bill Clinton si stagiara Monica Lewinsky si mandatul cat a condus Departamentul de Stat al SUA.

acum 64 luni (13 Apr 2015)

"Sunt candidat la presedintie", a anuntat Hillary Clinton, fosta prima-doamna, senator si fost secretar de stat, confirmand o candidatura asteptata de mai multe luni. La 67 de ani, ea este in acest moment singurul candidat oficial la alegerile primare democrate si domina sondajele partidului, aminteste AFP. "Americanii in viata de zi cu zi au nevoie de o campioana. Vreau sa fiu aceasta campioana", a declarat Hillary Clinton in prima sa inregistrare video de campanie. Alegerile primare debuteaza la inceputul anului 2016 in Iowa si New Hampshire. Hillary Clinton a legat o alianta cu Barack Obama, fostul sau adversar in 2008 devenit "prietenul" ei, care a estimat sambata ca ea ar fi "un presedinte excelent". Avantajele si deyavantajele fostei prime doamne Majoritatea posibililor sai contracandidati au ca prima misiune sa se faca cunoscuti votantilor care nu au auzit de ei sau care ii cunosc doar vag. Nu numai ca Hillary Clinton este o figura activa in viata publica americana de peste 20 de ani, dar a fost si personajul central in cateva dintre cele mai fascinante "drame" din ultimul secol din America sustine Carrie Dann la NBC.

O privire pe sondajele din ultimii 22 de ani arata ca Hillary Clinton s-a bucurat de doua mari varfuri de popularitate, in doua momente foarte diferite din viata ei - episodul jenant al relatii dintre sotul sau fostul presedinte al SUA, Bill Clinton si stagiara Monica Lewinsky si mandatul cat a condus Departamentul de Stat al SUA. Ca prima doamna, Hillary Clinton a fost o sotie placuta de public (57 % o placeau si doar 16% dintre americani o priveau intr-un mod negative. In februarie 2009, Hillary Clinton ajunsese la un maxim de 59%. Ultimul sondaj NBC News/Wall Street Journal o arata cu 44% voturi pozitive, in timp 36% nu o sustineau. Contracandidatii republicani, la atac In fata lui Hillary Clinton, numerosi republicani isi vor disputa investitura. Doi au anuntat ca sunt candidati la investitura, senatorii Tea Party Ted Cruz si Rand Paul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro