INFOGRAFIE Ce obiceiuri pentru o viata sustenabila au bucurestenii: 9 din 10 sting lumina atunci cand nu o folosesc

INFOGRAFIE Ce obiceiuri pentru o viata sustenabila au bucurestenii: 9 din 10 sting lumina atunci cand nu o folosesc

Potrivit studiului, 68% dintre bucuresteni cred ca este important sa aiba o viata sustenabila acasa, iar femeile sunt cele care folosesc cele mai multe metode de economisire. Privind apa, 84% dintre bucuresteni au apometre instalate, iar apa calda este furnizata direct de la sursa de alimentare cu apa si unul din doi bucuresteni cunoaste si aplica metode de economisire a apei, dar numai 8% dintre acestia refolosesc apa.

acum 40 luni (30 Mar 2017)

Potrivit studiului, 68% dintre bucuresteni cred ca este important sa aiba o viata sustenabila acasa, iar femeile sunt cele care folosesc cele mai multe metode de economisire.

In ceea ce priveste energia, 65% dintre bucuresteni isi incalzesc locuintele prin intermediul sistemului public de termoficare. Pe timp de vara, numai 37% dintre bucuresteni isi racesc locuinta. Pentru acestia, temperatura optima din locuinta este de aproximativ 20 de grade Celsius.

Peste jumatate dintre bucuresteni considera factura de incalzire un cost major.

Femeile sunt cele care folosesc cele mai multe modalitati de economisire, iar in top se afla stingerea becurilor atunci cand nu este nevoie de ele.

Privind apa, 84% dintre bucuresteni au apometre instalate, iar apa calda este furnizata direct de la sursa de alimentare cu apa si unul din doi bucuresteni cunoaste si aplica metode de economisire a apei, dar numai 8% dintre acestia refolosesc apa. 76% dintre cei intervievati au spus ca economisesc apa din motive financiare, iar 82% dintre bucuresteni pornesc masina de spalat doar cand este plina.

Durata medie a unui dus nu depaseste 10 minute si numai 12% dintre bucuresteni prefera sa faca baie in cada plina cu apa.

In legatura cu deseurile, mai putin de 50% dintre bucuresteni aleg sa sorteze gunoiul, iar locul in care se desfasoara aceasta activitate este de obicei bucataria, iar cele mai importante motive pentru care bucurestenii isi sorteaza gunoiul sunt banii si beneficiile personale.

In ceea ce priveste produsele alimentare, bucurestenii merg la cumparaturi de 2-3 ori pe saptamana, iar calitatea este cel mai important criteriu de cumparare.

71% dintre bucuresteni au recunoscut ca obisnuiesc sa arunce mancare, motivele principale fiind depasirea datei de expirare sau gatitul in cantitati prea mari, iar dint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro