INFOGRAFIC Diferenta de varsta in cuplu poate "prezice" divortul

INFOGRAFIC Diferenta de varsta in cuplu poate

Cu cat intre parteneri este o diferenta de varsta mai mare, cu atat exista posibilitatea mai mare ca relatia de casatorie sa se incheie printr-un divort, potrivit unui studiu la care au luat parte peste 3.000 pe persoane casatorite si recent divortate, scrie "Business Insider".

acum 114 luni (30 Nov 2014)

Cu cat intre parteneri este o diferenta de varsta mai mare, cu atat exista posibilitatea mai mare ca relatia de casatorie sa se incheie printr-un divort, potrivit unui studiu la care au luat parte peste 3.000 pe persoane casatorite si recent divortate, scrie "Business Insider". Rezultatele au fost analizate si de cercetatorul Randy Olson, care a creat o serie de ilustratii pe baza descoperirilor studiului, din care reiese ca, de exemplu, atunci cand diferenta dintre parteneri este de un an, acestia sunt predispusi, cu 3% mai mult decat partenerii de aceeasi varsta, sa se desparta.

Cei intre care exista o diferenta de varsta de cinci ani au cu 18% mai multe sanse sa se desparta, iar cand diferenta dintre parteneri ajunge la zece ani, sansele de divort cresc pana la 39%. Atunci cand diferenta de varsta intr-un cuplu este mai mare de 20 de ani, sansele unei casnicii de succes scad considerabil, cu 95%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro