INFOGRAFE VIDEO Sansele de a gasi supravietuitori pe submarinul argentinian disparut, minime. La bord se afla si "Regina marilor"

INFOGRAFE VIDEO Sansele de a gasi supravietuitori pe submarinul argentinian disparut, minime. La bord se afla si

Daca submarinul s-a scufundat dupa ultima comunicare, miercuri, 15 noiembrie, la ora locala 07:30 (13:30 ora Romaniei), San Juan a epuizat deja rezervele de oxigen pentru cei 44 de membri ai echipajului. Potrivit ziarului argentinian Clarin, citand surse implicate in operatiunile de cautare, un obiect metalic a fost detectat la cateva sute de kilometri la nord de ultima pozitie data de submarin. Sustinerea lui Maradona Zona de cautare initiala, de 300 de kilometri in diametru, a fost 100% periata , dar cautarea a fost extinsa la o raza de 1000 km, de la nord la sud si la 500 km de la est la vest, aproape cat suprafata Frantei.

acum 46 luni (22 Nov 2017)

Daca submarinul s-a scufundat dupa ultima comunicare, miercuri, 15 noiembrie, la ora locala 07:30 (13:30 ora Romaniei), San Juan a epuizat deja rezervele de oxigen pentru cei 44 de membri ai echipajului. "Aceastea sunt date teoretice (...), incetul cu incetul, intram intr-o faza tot mai critica", a declarat purtatorul de cuvant al marinei argentiniene, Enrique Balbi, citat de AFP. Speranta de a repera submarinul San Juan, pierdut miercurea trecuta, se diminueaza cu fiece zi, doar folosirea robotilor de mare adancime ar mai putea fi de ajutor. "Problema oxigenului ne-a ingrijorat inca de la inceput", recunoaste purtatorul de cuvant al Marinei argentine. Nu este atat de usor sa se detecteze un submarin, proiectat sa nu fie reperat, intr-o mare agitata cu valuri de 5 pana la 8 metri. Potrivit ziarului argentinian Clarin, citand surse implicate in operatiunile de cautare, un obiect metalic a fost detectat la cateva sute de kilometri la nord de ultima pozitie data de submarin. In timpul ultimei comunicari , San Juan a raportat o pozitie la aproximativ 430 km de Patagonia. 4000 de oameni implicati in operatiunile de cautare Cautarile se intensifica in fiecare zi. Peste 4.000 de persoane din opt tari participa la operatiuni. Pana in prezent, toate semnele posibile de prezenta a submarinului s-au dovedit a fi sperante desarte: marti, Marina a primit indicii ca un avion ar fi observat rachete albe in zbor, dar cele de pe San Juan sunt colorate rosu sau verde. Nici pluta de salvare recuperata in conditii dificile nu apartinea submarinului.Luni, alte doua semne s-au evaporat: expertii au stabilit ca sunetele detectate luni de sonarul a doua nave nu au venit de pe San Juan, nici cele sapte apeluri primite sambata de bazele navale argentiniene. Sustinerea lui Maradona Zona de cautare initiala, de 300 de kilometri in diametru, a fost 100% periata , dar cautarea a fost extinsa la o raza de 1000 km, de la nord la sud si la 500 km de la est la vest, aproape cat suprafata Frantei. Le... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro