Infidelitatea virtuala: flirtul fara sex este tot inselat?

Infidelitatea virtuala: flirtul fara sex este tot inselat?

Un studiu american, realizat recent de cercetatorii de la Universitatea din Indiana, sustine ca infidelitatea virtuala, adica interactiunea sexuala care nu implica un contact fizic, este un fenomen care ia amploare. Flirturile online impart oamenii in doua tabere: unii au convingerea ele sunt la fel de periculoase pentru relatie precum aventurile reale, fizice, in vreme ce altii cred ca oamenii au flirtat dintotdeauna, chiar daca au fost implicati in relatii, si ca nu se poate vorbi despre inselat atata vreme cat nu exista contact fizic.

acum 77 luni (18 Oct 2014)

Un studiu american, realizat recent de cercetatorii de la Universitatea din Indiana, sustine ca infidelitatea virtuala, adica interactiunea sexuala care nu implica un contact fizic, este un fenomen care ia amploare. O persoana care are cont pe retelele de socializare se implica in discutii romantice sau cu tenta sexuala, in medie, cu doua persoane, dupa cum reiese din acest studiu, citat de cotidianul "Daily Mail".

Flirturile online impart oamenii in doua tabere: unii au convingerea ele sunt la fel de periculoase pentru relatie precum aventurile reale, fizice, in vreme ce altii cred ca oamenii au flirtat dintotdeauna, chiar daca au fost implicati in relatii, si ca nu se poate vorbi despre inselat atata vreme cat nu exista contact fizic. Tot acestia din urma cred ca, atata vreme cat partenerul nu stie, relatia nu poate avea de suferit.

Indiferent ca vorbim despre o escapada amoroasa reala, fizica, sau despre una virtuala, atata vreme cat avem grija sa nu le marturisim prietenilor barfitori despre ea si ne asiguram ca avem o parola puternica la toate conturile, ce rau poate face ea relatiei?

Reputatul sexolog britanic Tracey Cox, autoare a 14 carti despre psihologia cuplului, spune ca exista cateva consecinte pe care, poate, nu le-am uat in calcul. Ironic, mai multe decat cele care insala fizic, pentru ca in mediul online, totul este mai vizibil, conversatiile se salveaza si

sunt mai usor de vazut", spune Tracey Cox.

Iar daca ai reusit sa-ti acoperi foarte bine "urmele", aceasta nu inseamna ca infidelitatea virtuala nu va avea urmari asupra relatiei de cuplu. Relatiile reusite au la baza admiratia si respectul reciproc, nu compatimirea partenerului sau convingerea ca este naiv", mai spune sexologul britanic.

Daca nu esti convins/a ca ceea ce faci se numeste infidelitate, ar trebui sa te intrebi daca partenerul/a s-ar supara cand ar afla. In ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro