INEDIT. Vor fi acceptate doua noi probe pentru Jocurile Olimpice din 2020

INEDIT. Vor fi acceptate doua noi probe pentru Jocurile Olimpice din 2020

In ceea ce priveste Olimpiada de iarna, snowboarding-ul a luat amploare pentru tineri la debutul sau in aceasta competitie, si se pare ca o strategie asemanatoare va fi urmata si pentru Sporturile Olimpice de vara.

acum 97 luni (3 Jun 2016)

Jocurile Olimpice din Tokyo vor aduce mai mult ca sigur doua noi probe. Comitetul Olimpic International (IOC) este pregatit sa accepte larginea numarului de discipline de la JO, incepand cu turneul final din 2020.

Skateboarding-ul si surfing-ul sunt cele doua discipline care se chinuie de mai multi ani sa faca parte din marea familie a Jocurilor Olimpice. In viitor sunt asteptate si probele precum karate, sporturile de catarat si softball/baseball sa fie incluse in programa Olimpiadelor.

Numirea skateboarding-ului si surfing-ului ca probe olimpice va atrage cu siguranta ciritici, fara a fi sporturi de traditie.

"Cele doua discipline reprezinta o combinatie bine stabilita si sunt sporturi cu popularitate semnificativa in Japonia si in afara ei", a fost reactia IOC.

In ceea ce priveste Olimpiada de iarna, snowboarding-ul a luat amploare pentru tineri la debutul sau in aceasta competitie, si se pare ca o strategie asemanatoare va fi urmata si pentru Sporturile Olimpice de vara. Citeste si:

+A participat la doua OLIMPIADE, dar s-a CONSACRAT ca un temut INTERLOP. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro