Inedit: Agenti de politie filmati de Anticoruptie cand luau spaga in masinile de serviciu

Inedit: Agenti de politie filmati de Anticoruptie cand luau spaga in masinile de serviciu

"De mentionat faptul ca probarea unor astfel de fapte este ingrunata si de specificul acestor infractiuni, persoanele care ofera bani agentilor de politie nefiind interesati in denuntarea acestor infractiuni avand in vedere ca acestea nu sunt la prima abatere contraventionala", sustine procurorul, Procurorul mai arata ca in cauza nu s-a reusit probarea mai multor infractiuni in sarcina inculpatilor, desi activitatea infractionala a fost continua, din cauza conditiilor specifice de probatiune si a modului de operare al inculpatilor aflati in relationare cu alti agenti de politie.

acum 72 luni (18 Sep 2015)

Totul incepe in prima parte a anului 2014, atunci cand ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au aflat ca mai multi agenti de politie protejau transportul de carbune furat, in schimbul unei mite, pe ruta Motru-Rovinari-Turceni-Tantareni (Gorj). Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General au cerut, in noiembrie 2014, mandate de la judecatori pentru monitorizarea ambientala si telefonica a oamenilor legii.

Supravegheati cu mandat

Magistratii au incuviintat inclusiv montarea unor camere de inregistrare audio-video pe trei masini autospeciale MAI, marca Dacia Logan, ale Politiei din Turceni. Patru politisti (fratii Gheorghe si Nicolae Milodin, Stefan Gaman, Constantin Manolache), doi hoti (Nicolae Popescu, Constantin Caragui) si doi afaceristi (Vasile Geani Butura, Constantin Claudiu Boboc) au fost arestati in acest caz.

"Era pe mana si cu hotii"

Potrivit interceptarilor din masina de serviciu, doi agenti - Constantin Manolache si Dan Ciuciuc- il plangeau pe un coleg, "Giani", care a trebuit sa se transfere la politia din Rovinari.

Intr-o alta masina, politistii Stefan Gaman si Gheorghe Milodin faceau planul sa ceara bani de la transportatorii de carbune furat: "Pai asta nu cara, ma, carbune, Pescherete, asta? Carbune pentru oamenii legii

Unul dintre cei care afaceristii implicati, Boboc, se lauda ca are "protectie" din partea agentilor de politie, intrucat cadre MAI au apelat la serviciile acestuia in sensul ca le-a procurat si lor carbune sustras. Deci, e al doilea pe Gorj, daca m-ar opri si al de la politie. comandant al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj) si ma intorc inapoi". El a facut un denunt in care arata ca mai multi colegi ai sai, in perioada 2010-2015, pretindeau si primeau diverse sume de bani de la conducatorii auto care transportau carbune sau material lemnos pe raza judetului Gorj.

Afa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro