Industrii creative si afaceri in sectorul 3. Voteaza Roxana Wring!

Malaxa poate deveni un incubator de afaceri care sa functioneze in cooperare cu universitatile, o platforma pentru industria ITC si pentru industriile creative, spatiu cultural pentru organizarea festivalurilor si a altor evenimente culturale de anvergura. Un astfel de proiect atrage si investitori privati si are efecte de multiplicare asupra economiei locale, de care va beneficia zona de sud a Capitalei, actualmente sub-dezvoltata economic comparativ cu zona de Nord.

acum 45 luni (2 Jun 2016)

Vine din lumea ONG, este fondatoarea Asociatiei de Protectie si Documentare a patrimoniului national (Pro.Do.Mo), care, incepand cu 2009, lupta pentru conservarea si valorificarea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului.

Ce propune Roxana Wring

Salvarea Halei Laminor, parte din Halele Malaxa, si transformarea acesteia in spatiu dedicat industriilor creative si ITC, incubator de afaceri si centru cultural. In 2014, Primaria sectorului 3 a cumparat Hala Laminor, fosta Uzina Republica, cu aproximativ 2 milioane de euro, promitand ca va reabilita monumentul istoric de importanta nationala (categorie A). Cu toate acestea, de cand Halele Laminor au devenit proprietatea Primariei sector 3, starea de degradare s-a accentuat, monumentul aflandu-se azi intr-o stare critica. In realitate, Primarul Robert Negoita, cunoscut ca important investitor imobiliar, intentioneaza sa construiasca in interiorul monumentului istoric turnuri de 25 de etaje.

Incubator de afaceri si centru cultural la Malaxa

Hala Laminor trebuie salvata si redata cetatenilor! Malaxa poate deveni un incubator de afaceri care sa functioneze in cooperare cu universitatile, o platforma pentru industria ITC si pentru industriile creative, spatiu cultural pentru organizarea festivalurilor si a altor evenimente culturale de anvergura.

Spatiul generos, calitatea arhitecturala si infrastructura de transport existenta sunt atuuri pentru succesul proiectului. Ar fi primul proiect de regenerare urbana a unui spatiu industrial cu valoare arhitecturala gestionat de administratia publica bucureteana. Acest lucru inseamna locuri de munca de calitate pentru locuitorii din sectorul 3. Un astfel de proiect atrage si investitori privati si are efecte de multiplicare asupra economiei locale, de care va beneficia zona de sud a Capitalei, actualmente sub-dezvoltata economic comparativ cu zona de Nord.

Folosirea spatiului pentru industriile creative si ca centru cultural ec... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro