Indobitocirea jihadista: de ce sunt atrasi tinerii occidentali de islamul radical?

Indobitocirea jihadista: de ce sunt atrasi tinerii occidentali de islamul radical?

Realizat de Clarisse Feletin, documentarul "Engrenages - les jeunes face a l'islam radical" aduce in atentia publicului o realitate alarmanta: aceasta grupare sectara a reusit sa indoctrineze cu succes peste 50 de minori francezi (28 de fete si 25 de baieti), care in prezent sunt inrolati in Siria si sa convinga alte sute de tineri francezi sa lupte in numele jihadului. Poate in Romania, actele de barbarie comise de Statul Islamic nu au acelasi impact asupra oamenilor precum in Franta care, acum nu mai putin de cinci luni, a asistat neputincioasa (dar nu si neatentionata de multe ori!!!) la multiplul asasinat comis (ce ironie!) de doi francezi de origine algeriana convertiti sub ochii larg deschisi ai autoritatilor franceze la islamul radical. Evident ca autoritatile franceze au lansat imediat tot felul de planuri de lupta impotriva terorismului, au triplat masurile de securitate si au deschis chiar si o linie telefonica unde se pot semnala cazurile suspecte de radicalizare, Franta fiind de cativa ani una dintre principalele tari furnizoare de noi si noi candidati la jihad. Acaparati de o multime de voci "binevoitoare" care ii hartuiesc cu multa siretenie, noilor recruti li se inoculeaza ideea ca sunt alesii lui Dumnezeu si ca sunt superiori celor din jur pentru ca au o misiune speciala de indeplinit: aceea de a muri ca si martiri, in acest mod avand oportunitatea de a obtine garantia ca intreaga lor familie va ajunge in Paradis. Ceea ce ne propun este de fapt un produs ideologic rupt de contextul istoric al islamului, totul fiind deformat, deoarece abuzeaza de versete de circumstanta din Coran creand impresia ca acestea sunt de fapt principiile de baza ale islamului.

acum 60 luni (20 Jun 2015)

>

Recent, la ora de maxima audienta, postul de televiziune France 5 a transmis un documentar incendiar despre fascinatia crescanda pe care o exercita Statul Islamic si efectele dezastruoase ale indoctrinarii jihadiste asupra tinerilor occidentali. Realizat de Clarisse Feletin, documentarul "Engrenages - les jeunes face a l'islam radical" aduce in atentia publicului o realitate alarmanta: aceasta grupare sectara a reusit sa indoctrineze cu succes peste 50 de minori francezi (28 de fete si 25 de baieti), care in prezent sunt inrolati in Siria si sa convinga alte sute de tineri francezi sa lupte in numele jihadului.

"Pana in prezent, au fost recensati 1750 de indivizi pentru implicarea lor in diverse filiere jihadiste", a declarat recent Bernard Cazeneuve, Ministrul de Interne francez, in cotidianul Le Monde. Ultimul raport al Ministerului de Interne francez arata ca 457 de persoane sunt prezente pe fronturile din Irak si Siria, 320 sunt in tranzit intre Franta si paradisul siriaco-irakian iar 287 au parasit zona de conflict. La acest total se adauga si frumoasa suma de 521 de aspiranti care intentionau sa plece in zonele de razboi, dar au fost opriti de autoritatile franceze. De la inceputul conflictului in Siria au fost ucisi (doar) 131 de francezi si rezidenti francezi care s-au inrolat in randurile odiosului Stat Islamic.

Poate in Romania, actele de barbarie comise de Statul Islamic nu au acelasi impact asupra oamenilor precum in Franta care, acum nu mai putin de cinci luni, a asistat neputincioasa (dar nu si neatentionata de multe ori!!!) la multiplul asasinat comis (ce ironie!) de doi francezi de origine algeriana convertiti sub ochii larg deschisi ai autoritatilor franceze la islamul radical. Evident ca autoritatile franceze au lansat imediat tot felul de planuri de lupta impotriva terorismului, au triplat masurile de securitate si au deschis chiar si o linie telefonica unde se pot semnala cazurile suspecte de radicalizare, Frant... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro