India. Drama fermierilor distrusi de seceta: Daca ne intoarcem acasa, vom muri de foame

Dacă ne intoarcem acasă, vom muri de foame In urmă cu cinci luni, familia Gholap, formată din trei frați și soțiile lor, și-a lăsat in urmă cei patru copii și ferma de 12.000 de metri pătrați și au decis să se mute in tabăra din Palwan. In tabăra de la Palwan, sunt peste 4.300 de vite și un singur cal, care se pot plimba de voie intr-o zonă de 40 de acri (circa 161 mii de metri pătrați). Zilnic, in tabără sunt aduse 70 de tone de fan și 200.000 de litri de apă, fiind transportate de camioane de la 40 de kilometric distanță.

acum 57 luni (30 Apr 2016)

Insă, regiunea se confruntă cu o secetă severă care durează de mai bine de trei ani și care a lăsat numeroase familii fără hrană, notează BBC.

In cele aproximativ 1.400 de sate din regiunea Beed locuiesc 2.7 milioane de oameni și 830.000 de vite. In prezent, in regiune au mai rămas doar 300 din 700 de surse de apă.

Din această cauză, culturile de soia și bumbac s-au uscat, iar mulți crescători de animale au fost nevoiți să iși abandoneze fermele și să se mute in tabere special create, lăsandu-și in urmă copiii și tot ce au agonisit.

Statul a incercat să găsească o soluție la problema fermierilor, astfel că au fost create tabere speciale in care oamenii iși pot aduce animalele, insă condițiile de trai din aceste tabere sunt mizere. Cu toate acestea, mii de fermieri și cele 280.000 de bovine ale lor iși duc existența in astfel de locuri. Un exemplu este adăpostul din Palwan, una dintre cele 267 de tabere din Beed, unde fermierii primesc gratuit fan și apă pentru animalele lor.

Dacă ne intoarcem acasă, vom muri de foame

In urmă cu cinci luni, familia Gholap, formată din trei frați și soțiile lor, și-a lăsat in urmă cei patru copii și ferma de 12.000 de metri pătrați și au decis să se mute in tabăra din Palwan. Cu ei au luat doar cele 21 de vite, cateva haine și ustenile, un pat pliant și un calendar, pentru a ține evidența zilelor care au trecut.

"Dacă ne intoarcem acasă, vom muri de foame. Bărbatul de 35 de ani obișnuia să fie un fermier instărit, cu o proprietate de aproximativ 60.000 de metri pătrați, pană cand seceta a cuprins intreaga regiune și a pierdut tot. Astfel, bărbatul și-a lăsat cei cinci copii in grija bunicilor și a ajuns să trăiească in tabără cu 20 de vite.

"Am atat de mult pămant și nicio cultură. La amiază, cand soarele arde cu putere, bărbații trag un pui de somn pe paturile pliante, tinerii se adun... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro