Indepartarea chirurgicala a amigdalelor si a polipilor nazali, nu totdeauna o necesitate

Indepartarea chirurgicala a amigdalelor si a polipilor nazali, nu totdeauna o necesitate

In cazul in care copilul sau, de ce nu, adultul manifesta si tulburari de somn generate de amigdale inflamate, acestea ar putea cauza o serie de alte probleme, cele mai frecvente fiind somnolenta excesiva in timpul zilei, lipsa de concentrare si manifestarea unui deficit de atentie la scoala, hiperactivitate si chiar enuresis - scaparea involuntara de urina in timpul somnului -, spun medicii. Totul depinde de cat de grave sunt simptomele, de varsta, de capacitatea de a respecta o rutina medicala, de reactiile la tratament si, nu in ultimul rand, de riscurile sau avantajele pe care le poate avea o interventie invaziva. Tratamentul simptomatic consta in administrarea de antialgice, antitermice si antiinflamatoare nesteroidiene, insa aceste aspect se discuta cu medicul curant, care poate oferi cea mai buna solutie Amigdalectomia, operatia de scoatere a amigdalelor In ciuda numeroaselor tehnici disponibile pentru indepartarea amigdalelor, metoda cea mai efectuata si cea mai de succes este folosirea chiuretei.

acum 110 luni (20 May 2015)

In urma cu cativa ani a existat chiar o moda, dupa cum o numesc specialistii, ca la orice durere in gat sau inflamatie sa fie scoase amigdalele, fara a tine cont de urmarile pe care le poate avea interventia chirurgicala.

Amigdalele joaca un rol deosebit de important in organism, ele avand capacitatea de a crea anticorpi si, astfel, de a oferi protectiei corpului in fata infectiilor.

"Amigdalele sunt organ de aparare prin sistemul imunitar pe care il au.

Este primul organ care interzice patrunderea microbilor in organism, un organ de lupta impotriva infectiilor.

Sunt foarte multi pacienti care pot fi tratati medicamentos si nu este necesara operatia de scoatere a amigdalelor. Probele de laborator indica, de exemplu, o infectie cronica in organism si doar atunci este indicat sa fie extrase amigdalele, completeaza medicul.

Cu alte cuvinte, daca o persoana face mai mult de trei amigdalite pe an si daca testul ASLO arata o crestere a cantitatii de anticorpi din sange este necesara interventia chirurgicala.

In cazul in care copilul sau, de ce nu, adultul manifesta si tulburari de somn generate de amigdale inflamate, acestea ar putea cauza o serie de alte probleme, cele mai frecvente fiind somnolenta excesiva in timpul zilei, lipsa de concentrare si manifestarea unui deficit de atentie la scoala, hiperactivitate si chiar enuresis - scaparea involuntara de urina in timpul somnului -, spun medicii.

Exista o serie de studii care fac legatura intre o calitate scazuta a somnului si complicatiile manifestate pe termen lung, de la alterarea metabolismului sau tendinta spre obezitate si pana la afectarea sanatatii mentale.

Din cauza dificultatilor de a urma o alimentatie normala (deoarece persoanele cu amigdalele inflamate isi folosesc gura nu doar ca sa manance, ci si pentru a respira), dar si pentru ca isi cons... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro