Inculpata din dosarul "sclavi in Dubai", despre politistii care o anchetau: "Bai, ce adunatura de incompetenti. Ma stric de ras"

Inculpata din dosarul

Si apoi i-a mai aratat ca oricum nu a respectat procedura....ma ia cu ras : )) _Politaiu nu stie ce sa mai zica._Galli l-a luat si el la misto ca daca nu a fost dealer de audi._Ma stric de ras...: ))", este mesajul interceptat de procurori, transcris si atasat la dosarul de trafic de persoane. "Asocierea cu inculpata a dat roade deoarece si ea a fost motivata sa obtina rezultate financiare mari de pe urma acestei activitati", se mai arata in rechizitoriul DIICOT, prin care au fost trimisi in judecata si fratele Cristinei Grigorescu, Theodor Costin Grigorescu si Ovidiu Remus Stoica, acestia din urma avand rolul de a cauta muncitori dornici sa lucreze in Dubai, in timp ce "atentia inculpatului Galli Ilario Ivano s-a indreptat spre Emiratele Arabe Unite, respectiv Dubai, tara recunoscuta ca fiind una dintre cele mai interasate in domeniul constructiilor impozante si in cautarea de forta de munca ieftina".

acum 75 luni (1 Sep 2016)

Procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Timisoara au trimis in judecata, in cursul anului trecut, patru persoane acuzate de trafic de persoane. Ilario Ivano Galli, Teodor Costin Grigorescu, Cristina Ecaterina Grigorescu si Remus Ovidiu Stoica sunt acuzati ca, prin intermediul unei firme, au dus in Italia mai multi romani care au fost obligati sa lucreze fara sa fie platiti, au fost tinuti in conditii inumane si li s-au luat pasapoartele.

Dosarul, aflat la Tribunalul Timis si studiat de "Adevarul" scoate la iveala si interceptarea unor discutii telefonice in care partile vatamate o suna pe Cristina Ecaterina Grigorescu, careia ii cer detalii in legatura cu munca lor in Dubai. pentru plecarea in Dubai) in incinta complexului "Iulius Mall" din Alba Iulia, racolandu-i in scopul oferirii de locuri de munca, convingandu-i de seriozitatea ofertelor de munca, aceasta neaga insasi evidenta", se arata in rechizitoriul DIICOT.

Procurorii mai aduc in sustinerea acuzatiilor la adresa Cristinei Grigorescu faptul ca confirmarea retinerii locurilor de transport pentru persoanele plecate la lucru in Dubai a fost facuta de pe o adresa de email apartinand inculpatei. Pe de alta parte, la dosarul de trafic de persoane este si transcrierea unui mesaj in care inculpata ii face "praf" tocmai pe anchetatori. Si apoi i-a mai aratat ca oricum nu a respectat procedura....ma ia cu ras : )) _Politaiu nu stie ce sa mai zica._Galli l-a luat si el la misto ca daca nu a fost dealer de audi._Ma stric de ras...: ))", este mesajul interceptat de procurori, transcris si atasat la dosarul de trafic de persoane.

Probe "subtiri" la arestare

Mai multe slabiciuni ale dosarului au iesit, insa, la iveala in momentul in care DIICOT i-a prezentat pe inculpati cu propunerea de arestare preventiva. La momentul respectiv italianul pus sub acuzare in dosar era de negasit, iar pentru Cristina Grigorescu, fratele acesteia si celalalt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro