INCREDIBIL. Cum se dau AMENZI RUTIERE, la Constanta: "E un abuz prevazut de lege"

INCREDIBIL. Cum se dau AMENZI RUTIERE, la Constanta:

Daca cel care a primit amenda nu este persoana care a condus, aceasta poate face o contestatie impotriva procesului verbal de contraventie, dupa care politistii rutieri vor stabili cine este cu adevarat vinovat.

acum 73 luni (30 Sep 2014)

"Se dau sanctiuni pentru orice abatere, de la viteza, neprezentare la politie in caz de accident, necomunicare date pana la oprire, stationare neregulamentara. Astfel, chiar daca nu esti acasa sau nu deschizi usa politistului care iti aduce "scrisorica" acasa, sanctiunea este afisata pe usa, iar atunci este considerata comunicata.

"Sunt mai multe variante: ori amenda este trimisa la domiciliu si semnezi de primire, ori, daca refuzi primirea, ea se considera comunicata sau daca nu a fost nimeni gasit acasa, adresa nu corespunde sau alte motive, aceasta este afisata de un agent procedural pe usa, iar atunci se considera comunicata", spune politistul.

Procedura este in felul urmator: politistul trimite acasa o adresa prin care ii cere proprietarului masinii sa spuna cine a condus masina in data respectiva, la ora respectiva. Acesta raspunde si trebuie sa prezinte toate datele celui care a condus, iar apoi acesta este sanctionat, in baza raspunsului primit de la proprietar. Daca cel care a primit amenda nu este persoana care a condus, aceasta poate face o contestatie impotriva procesului verbal de contraventie, dupa care politistii rutieri vor stabili cine este cu adevarat vinovat. "Se fac verificari, iar daca se stabileste ca proprietarul masinii a mintit in legatura cu persoana care a condus va fi tras la raspundere pentru fals in declaratii", afirma Ciprian Sobaru. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro