INCREDIBIL: Creierul poate fi antrenat sa prefere o dieta sanatoasa

INCREDIBIL: Creierul poate fi antrenat sa prefere o dieta sanatoasa

Oamenii de stiinta au banuit de mult timp ca, odata create, circuitele cerebrale responsabile de dependenta de alimentatia nesanatoasa pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce le face pe persoanele cu probleme de greutate sa duca o viata in care se lupta sa reziste tentatiilor alimentare nesanatoase.

acum 99 luni (2 Sep 2014)

Cercetatorii cred ca este posibila crearea unei diete care sa poata anula dependenta de alimente nesanatoase si sa creasca preferinta pentru o hrana sanatoasa. Anterior, specialistii considerau ca efectele unei alimentatii nesanatoase prelungite asupra creierului, in termeni de dependenta, sunt foarte greu de anulat.

"Nu ne incepem viata cu o pofta de cartofi prajiti si respingand din prima alimente precum pastele din faina integrala", a spus autoarea studiului, Susan Roberts, profesor la Universitatea Tufts din Marea Britanie.

Oamenii de stiinta au banuit de mult timp ca, odata create, circuitele cerebrale responsabile de dependenta de alimentatia nesanatoasa pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce le face pe persoanele cu probleme de greutate sa duca o viata in care se lupta sa reziste tentatiilor alimentare nesanatoase. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro