Incontinenta urinara afecteaza mai ales femeile dupa 40 de ani. Ce este important de stiut despre acest subiect tabu

Incontinenta urinara afecteaza mai ales femeile dupa 40 de ani. Ce este important de stiut despre acest subiect tabu

Tulburarile de statica ale organelor genitale feminine, ale vezicii urinare, uretrei, precum si cele de continenta pot fi tratate - cel putin daca ne referim la cele de incontinenta urinara - atat medicamentos, cat si chirurgical, explica dr. Pentru incontinenta de urina de efort, tratamentul este pe de o parte conservativ, cu exercitii de reeducare a muschilor si medicamente de generatie mai noua, care aduc o imbunatatire a situatiei de pana la 60-65%".

acum 30 luni (9 Jan 2018)

Tulburarile de statica ale organelor genitale feminine, ale vezicii urinare, uretrei, precum si cele de continenta pot fi tratate - cel putin daca ne referim la cele de incontinenta urinara - atat medicamentos, cat si chirurgical, explica dr. Iosif Niculescu, medic ginecolog cu competente in obstetrica, uroginecologie, endocrinologie ginecologica, oncologie ginecologica, fondatorul Centrului de Excelenta in Sanatatea Femeii Mediplus, cu o experienta de peste 30 de ani.

"Tulburarile de statica ale organelor genitale feminine se regasesc sub termenul de prolaps. Sunt de diferite grade, complexitati, de compartiment vaginal anterior sau posterior, de uter sau combinat, de uter si vagin. Acestea au mai multe forme de expresie clinica si li se pot asocia problemele de incontinenta urinara", adauga specialistul.

Nasterile vaginale traumatice, factori de risc

Fondul genetic este cel care determina compozitia fibrelor de colagen. Este vorba despre sarcinile multiple, dar mai ales de nasteri vaginale traumatice, tusea cronica, ocupatii care presupun ridicarea greutatilor - factori care cresc presiunea in interiorul abdomenului - constipatia.

Incontinenta urinara este de patru feluri, din care doar doua intra in sfera preocuparilor uroginecologilor. Este vorba despre incontinenta de uriaa la efort/incontinenta de stres si incontinenta din contextul vezicii iritabile.

"Incontinenta urinara afecteaza de obicei femeile cu varsta peste 40 de ani, dar mai ales peste 50.

Daca pierderea de urina este repetitiva, mai ales involuntara, atunci sigur exista o problema. In urma examenului medical se pot decide asa-zisele masuratori urodinamice, efectuarea unei cistoscopii si, in functie de complexitatea tulburarilor, se decide o abordare medicamentoasa, chirurgicala sau conservativa, prin intermediul unui pesar".

Acesta este u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro