Incident in Marea Chinei de Est. O aeronava militara americana a fost interceptata de doua avioane de lupta chineze

Incident in Marea Chinei de Est. O aeronava militara americana a fost interceptata de doua avioane de lupta chineze

Aeronava americana US WC-135 era intr-o misiune de detectare a radiatiilor prezente in spatiul aerian international de deasupra Marii Chinei de Est.

acum 86 luni (19 May 2017)

Aeronava americana US WC-135 era intr-o misiune de detectare a radiatiilor prezente in spatiul aerian international de deasupra Marii Chinei de Est. La un moment dat, un avion chinez s-a apropiat pana la 45 de metri de aeronava americana, a denuntat Pentagonul.

"Problema este adusa in atentia Chinei prin canale diplomatice si militare", a declarat un purtator de cuvant al Fortelor Aeriene Americane, locotenent-colonelul Lori Hodge.

Beijingul manifesta suspiciuni in legatura activitatea americana din spatiul international al Marii Chinei de Est, iar acest comportament a starnit adeseori tensiuni intre cele doua parti.

Reprezentantii Beijingului sustin ca au suveranitate peste aproape intreaga zona disputata din Marea Chinei de Est si din Marea Chinei de Sud.

In mai 2016, doua avioane chineze au interceptat in mod similar o aeronava americana deasupra Marii Chinei de Sud. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro