Inchisoare cu executare pentru un barbat prins cu haine Adidas, Tommy Hilfiger, Nike si Polo Ralph Lauren contrafacute

Inchisoare cu executare pentru un barbat prins cu haine Adidas, Tommy Hilfiger, Nike si Polo Ralph Lauren contrafacute

Judecatorii l-au obligat pe Calin Onita si la plata unor sume de 600 de euro daune materiale si morale pentru compania care detine brandul Tommy Hilfiger si 400 de euro daune materiale si morale pentru firma care detine brandul Polo Ralph Lauren.

acum 36 luni (27 Nov 2017)

Judecatoria Chisineu Cris a emis o prima sentinta intr-un dosar in care un barbat a fost trimit in judecata pentru punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata. Doua luni mai tarziu, barbatul a fost prins in aceeasi piata cu trei treninguri Adidas, un pulover Polo Ralph Lauren si doua pulovere Tommy Hilfiger si doua bluze Nike. De aceasta data, barbatul a fost prins in Piata din Santana, cu doua perechi de pantofi Nike.

In urma corespondentei cu reprezentantii companiilor a caror sigla era imprimata pe haine si pe pantofi, s-a dovedit ca produsele erau contrafacute, iar Calin Onita a fost trimis in judecata pentru punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata, fapta care este infractiune prevazuta de o lege speciala.

Prima faza a procesului s-a judecat la Judecatoria Chisineu Cris, unde barbatul acuzat ca a pus in vanzare haine de firma contrafacute a fost condamnat la trei luni de inchisoare. Pentru ca barbatul mai avea "in portofoliu" o pedeapsa de un an cu suspendare pentru conducere fara permis, judecatorii i-au revocat pedeapsa hotarand ca inculpatul sa execute un an si trei luni de inchisoare in regim de detentie.

Judecatorii l-au obligat pe Calin Onita si la plata unor sume de 600 de euro daune materiale si morale pentru compania care detine brandul Tommy Hilfiger si 400 de euro daune materiale si morale pentru firma care detine brandul Polo Ralph Lauren. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro