Incercarea de salvare academica a lui Toba, esuata

Forul superior al CNATDCU a decis sa invalideze verdictele de neplagiat date de comisiile de experti pentru lucrarile de doctorat ale lui Petre Toba si Florentin Pandele. Membrii noii comisii independente de lucru care va analiza din nou cele doua teze de doctorat vor fi numiti direct de catre presedintele Consiliului General al CNATDCU si nu de catre presedintele Comisiei de Stiinte Militare, respective profesorul Eugen Pruna de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", unde Petre Toba si-a obtinut licenta.

acum 91 luni (7 Sep 2016)

Forul superior al CNATDCU a decis sa invalideze verdictele de neplagiat date de comisiile de experti pentru lucrarile de doctorat ale lui Petre Toba si Florentin Pandele.

Ziarul "Romania libera" a pus sub semnul intrebarii in repetate randuri capacitatea Comisiei de Stiinte Militare a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a da un verdict - cel putin in cazul tezei de doctorat a fostului ministru de Interne Petre Toba - care sa nu ridice suspiciuni. Intre membrii acestei comisii si Petre Toba exista un istoric de relatii de colegialitate si chiar de subordonare. Teme-rile s-au dovedit a fi intemeiate dupa ce, ieri, Consiliul General al CNATDCU a decis sa invalideze verdictele date de comisia amintita, in opinia careia fostul ministru de interne Petre Toba si primarul din Voluntari, Florentin Pandele, ar trebui sa ramana cu titlul de doctor.

Regulamentul de atestare si functionare a Consiliului specifica faptul ca, in cazul unei sesizari privind o posibila frauda academica, aceasta este analizata de catre comisia de specialitate, respectiv, in cazurile Toba si Pandele, Comisia de Stiinte Militare. Dar, din Comisia de Stiinte Militare a CNATDCU fac parte trei cadre didactice de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" unde Petre Toba si-a dat doctoratul. Alti doi membri (din cei sapte ai Comi-siei de Stiinte Militare) sunt cadre didactice la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, unde a studiat fostul ministru de Interne.

In conferinta de presa in care s-a anuntat ieri invalidarea rapoartelor de neplagiat s-a facut o precizare extrem de importanta. Membrii noii comisii independente de lucru care va analiza din nou cele doua teze de doctorat vor fi numiti direct de catre presedintele Consiliului General al CNATDCU si nu de catre presedintele Comisiei de Stiinte Militare, respective profesorul Eugen Pruna de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", und... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro