Incercare disperata pentru scoaterea UBER de pe piata: Taximetristii ameninta cu greva fiscala

Incercare disperata pentru scoaterea UBER de pe piata: Taximetristii ameninta cu greva fiscala

Nemultumirile transportatorilor privind serviciile oferite de firme de transport persoane care folosesc anumite platforme online au luat din nou amploare, COTAR cerand Guvernului Romaniei si autoritatilor publice, sa "dispuna cu celeritate masuri de reglementare a acestei categorii de servicii de transport, pentru crearea unui cadru concurential real si asigurarea predictibilitatii necesare investitiilor". Dorim sa aflam, in urma unei anchete facute corect, cine a facut lobby in Romania, care sunt legaturile de familie intre reprezentantii oficiali ai firmei si anumiti politicieni si daca in sustinerea activitatii ilegale de transport persoane sunt /au fost implicate formatiuni politice", sustin transportatorii, atragand atentia administratiilor locale in privinta necesitatii demararii, in regim prioritar, a unui plan de masuri care sa permita prestarea serviciului public de transport local in regim de taxi, "in conditii de siguranta, confort si cu garantarea asigurarii unei concurente loiale, prin eliminarea activitatilor neautorizate".

acum 38 luni (11 Sep 2017)

Nemultumirile transportatorilor privind serviciile oferite de firme de transport persoane care folosesc anumite platforme online au luat din nou amploare, COTAR cerand Guvernului Romaniei si autoritatilor publice, sa "dispuna cu celeritate masuri de reglementare a acestei categorii de servicii de transport, pentru crearea unui cadru concurential real si asigurarea predictibilitatii necesare investitiilor".

"In acest mod ne vom asigura ca impartasim dezideratul de a furniza servicii publice in conditii de siguranta si confort si avem disponibilitatea de a sustine orice efort menit sa conduca la cresterea calitatii vietii cetatenilor. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a recurge la toate modalitatile de protest legale, de la greva fiscala pana la incetarea totala a activatii de transport persoane. In timpul grevei noastre fiscale, bugetul statului ar putea fi alimentat de taxele si impozitele aferente acestui domeniu de activitate, platite de pirati", a informat COTAR.

"In SUA s-au descoperit deja sume fabuloase platite pentru aceasta companie, dar activitatea de lobby este interzisa in Romania si se numeste trafic de infuenta. Dorim sa aflam, in urma unei anchete facute corect, cine a facut lobby in Romania, care sunt legaturile de familie intre reprezentantii oficiali ai firmei si anumiti politicieni si daca in sustinerea activitatii ilegale de transport persoane sunt /au fost implicate formatiuni politice", sustin transportatorii, atragand atentia administratiilor locale in privinta necesitatii demararii, in regim prioritar, a unui plan de masuri care sa permita prestarea serviciului public de transport local in regim de taxi, "in conditii de siguranta, confort si cu garantarea asigurarii unei concurente loiale, prin eliminarea activitatilor neautorizate".

Cer mai multe cotroale din partea autoritatilor statului Pe de alta parte, COTAR cere ANAF, Politiei Rutiere, Politiei Locale si altor institutii abilitate ale statului sa fa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro