Incepe vanarea teroristilor Statului Islamic

Statul Islamic - SI - a revendicat sambata decapitarea britanicului David Haines, care fusese rapit in Siria, intr-un moment in care SUA si-au inmultit initiativele pentru formarea unei coalitii internationale contra acestui grup jihadist, un "cancer" care cuprinde largi teritorii din Irak si Siria si care a devenit cunoscut prin cruzimea si teroarea exercitate asupra populatiilor civile si militarilor capturati.

acum 70 luni (14 Sep 2014)

Premierul britanic, David Cameron, a convocat duminica o reuniune de urgenta la Whitehall, dupa ce grupul jihadist intitulat Statul Islamic a publicat o inregistrare - considerata de Londra ca fiind "autentica" - ce revendica executarea prin decapitare a voluntarului britanic pentru operatiuni umanitare David Haines.

Statul Islamic - SI - a revendicat sambata decapitarea britanicului David Haines, care fusese rapit in Siria, intr-un moment in care SUA si-au inmultit initiativele pentru formarea unei coalitii internationale contra acestui grup jihadist, un "cancer" care cuprinde largi teritorii din Irak si Siria si care a devenit cunoscut prin cruzimea si teroarea exercitate asupra populatiilor civile si militarilor capturati. Al treilea asasinat a fost comis intr-o punere in scena similara cu precedentele - un peisaj in plin desert, ostaticul in genunchi, in tunica portocalie, aluzie la uniforma detinutilor de la Guantanamo si calaul SI, mascat si complet invesmantat in negru, inarmat cu un cutit si proferand amenintari. Jihadistul, care este posibil sa fie calaul din inregistrarile executiilor celor doi americani, adauga ca aceasta alianta "va accelera distrugerea voastra" si va plonja cetatenii britanici in "alt razboi sangeros si de necastigat" si ameninta ca va executa alt ostatic britanic, ce apare la sfarsitul inregistrarii. Premierul a prezidat ieri o reuniune interministeriala de criza - Cobra - si a condamnat asasinatul ca un "act al raului pur", un "act malefic", subliniind ca Marea Britanie va face totul pentru vanarea acestor ucigasi si aducerea lor in fata justitiei.

David Haines activa in domeniul umanitar din 1999 si a fost rapit in Siria in martie 2013, cand efectua prima misiune pentru ONG-ul francez Acted ca responsabil logistic in tabara de refugiati din Atmeh, un sat sirian din apropierea frontierei turce. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro