Incepe ultima sesiune a actualului Parlament. Ce vor face alesii in ultimele doua luni de mandat

Astfel, in prima şedinţă de plen de la Senat ar urma să fie supusă la vot o propunere legislativă care prevede acordarea de pensii de serviciu pentru cadrele didactice din invăţămant, reprezentand 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate, inainte de data pensionării. O completare a unei legi ce asigură deja beneficii pentru personalul aviatic, iniţiată de independentul Mihai Sturzu (trecut acum la PRU), ar face ca şi instructorii de elicopter, piloţii instructori de zbor de la Aeroclubul Romaniei sau cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă Romană să aibă parte de pensii speciale, iar UNPR a propus ca foştii angajaţi de la CAP să primească o indemnizaţie specială, care le va creşte veniturile la pensie.

acum 93 luni (1 Sep 2016)

Camera Deputaţilor şi Senatul incep, joi, ultima sesiune a actualului Parlament, care va fi insă mai scurtă, de doar două luni şi jumătate, pană la debutul campaniei electorale pentru alegerile legislative. In acest timp, aleşii vor avea pe ordinea de zi o serie de proiecte restante, precum OUG privind plagiatul, dar şi mai multe proiecte cu impact bugetar, printre care şi noi pensii speciale, relatează News.ro.

Cele două Camere ale Parlamentului au fost convocate de către preşedinţii lor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Florin Iordache, pentru sesiunea ordinară septembrie-decembrie, parlamentarii urmand să se intoarcă la serviciu pe 1 septembrie, după o vacanţă de două luni.

Joi, liderii celor două Camere işi vor alege din nou conducere (Birourile Permanente), posturile de vicepreşedinţi, chestori şi secretari, precum şi cel de preşedinte. La Senat, conducerea va fi asigurată in continuare de Călin Popescu Tăriceanu, iar la Camera Deputaţilor tot de Florin Iordache, ca interimar după revocarea lui Valeriu Zgonea de la finalul sesiunii trecute.

In Camera Deputaţilor este posibil să apară, cu doar cateva luni inainte de alegerile parlamentare, un nou grup, format din deputaţii care s-au alăturat in ultimele săptămani PRU, formaţiunea condusă de Bogdan Diaconu. Printre acestea se regăsesc legea avocaţilor, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea de adoptare a OUG privind plagiatele, proiectul care va permite să se fumeze şi in spaţiile inchise sau cel care scoate Ministerul Justiţiei şi pe şeful statului din procesul de numire a procurorilor şefi sau pensiile de serviciu in invăţămant.

Printre proiectele nesoluţionate in Parlament este cel care modifică Legea avocaturii şi care prevede ca avocaţii să fie informaţi imediat după ce se dispune interceptarea convorbirilor, iar documentele care vizează relaţia lor cu clienţii să nu poate fi ridi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro