Incepe TIFF 2017, cu Regele Belgiei si Sirenele de la Marea Neagra

Incepe TIFF 2017, cu Regele Belgiei si Sirenele de la Marea Neagra

Vanzarile de bilete au inregistrat un record anul acesta: pana in dimineata de 2 iunie, s-au vandut cu 170% mai multe bilete in avans decat in 2016, iar unele proiectii sunt deja sold-out. Cei mici au deschis seria de proiectii, in prima zi de festival, cu primele filme din EducaTIFF, iar in zilele urmatoare ii asteapta ateliere, seminarii de critica de film si alte surprize. Luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Casa de Cultura a Studentilor va rula Petrecerea/ The Party, urmand ca fondurile obtinute in urma vanzarii biletelor sa fie investite in utilarea Sectiei de arsi din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca.

acum 72 luni (2 Jun 2017)

Vanzarile de bilete au inregistrat un record anul acesta: pana in dimineata de 2 iunie, s-au vandut cu 170% mai multe bilete in avans decat in 2016, iar unele proiectii sunt deja sold-out. In Piata Unirii Open Air a fost instalat cel mai mare ecran in aer liber din istoria festivalului si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est. Sirenele de la Marea Neagra, corul feminin din film, aduce in concert cateva dintre cele mai bune voci din corurile faimoase ale Bulgariei, alaturi de Nina Nikolina, vedeta a muzicii populare in tara vecina. Alaturi de ele, vor urca pe scena la deschidere regizoarea Jessica Woodworth, protagonistul filmului - Peter Van den Begin, si actorul Titus de Voogdt. Proiectie simultana la Bucuresti Vestea buna pentru bucuresteni este ca, pentru prima data, intre 2-11 iunie, cele 10 filme prezentate in Piata Unirii vor rula, simultan, in Bucuresti, la Cinema City din AFI Cotroceni, de la aceeasi ora: 21.45. Sase persoane vor intra simultan in jocul de auto-descoperire propus de instalatia care include elemente performative si VR. Tot sambata, britanicii care au umplut sali uriase din Londra, Public Service Broadcasting, isi aduc show-ul muzical si vizual spectaculos la Casa de Cultura a Studentilor, de la 19.00.

In week-end, spectatorii TIFF, mari si mici, se pregatesc pentru doua zile de jocuri, muzica si filme la Castelul Banffy de la Bontida (foto sus). Pe 3 si 4 iunie, intre 12:00 si 17:00, copiii vor avea de ales intre zeci de ateliere gandite special pentru ei. Vor invata sa cante la frunza, sa pregateasca dulceata de capsuni, sa construiasca folosind materiale gasite in natura, sa picteze pe ceramica sau sa acorde primul ajutor. Seara, de la 21.45, incepe distractia pentru cei mari: sambata, vor putea urmari pe ecran mare Roar: Sub asediul fiarelor, considerat "cel mai periculos film facut vreodata'', iar duminica, Metropolis, distopia regizorului expresionist Fritz Lang in 1927, va fi acompaniata live de orchestra Filarm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro