Incepe sezonul turismului medical. Ce operatii vin sa-si faca strainii in Romania si cat costa fata de Occident

Incepe sezonul turismului medical. Ce operatii vin sa-si faca strainii in Romania si cat costa fata de Occident

Desi cifrele se imbunatatesc de la an la an, vara fiind perioada in care strainii vin in Romania pentru a-si rezolva problemele de sanatate, datorita perioadelor de concediu, tara noastra atrage mai putini pacienti comparativ cu Ungaria, Bulgaria sau Polonia, in ciuda faptului ca are dotari superioare si practica preturi mult mai mici. Spre exemplu, daca in Romania un implant dentar porneste de la 300 de euro si poate ajunge pana la 1.500 de euro in functie de producator, in tari precum Germania sau Franta implantul porneste de la 700 de euro si ajunge pana la 3.000 de euro.

acum 109 luni (22 May 2015)

Desi cifrele se imbunatatesc de la an la an, vara fiind perioada in care strainii vin in Romania pentru a-si rezolva problemele de sanatate, datorita perioadelor de concediu, tara noastra atrage mai putini pacienti comparativ cu Ungaria, Bulgaria sau Polonia, in ciuda faptului ca are dotari superioare si practica preturi mult mai mici. Principalele specializari pentru care vin au fost stomatologia, chirurgia estetica, oftalmologie, ortopedie, dermatologie si chirurgia bariatrica", a explicat, pentru "Adevarul", Alexandru Constantin, presedintele Asociatiei Romane pentru Turism Medical (ARTM), adaugand ca piata a crescut fata de anul trecut.

Ce costuri practica Romania comparativ cu alte tari

De departe, cele mai solicitate servicii sunt cele de medicina dentara, costurile fiind complet diferite de cele din tara de origine. Spre exemplu, daca in Romania un implant dentar porneste de la 300 de euro si poate ajunge pana la 1.500 de euro in functie de producator, in tari precum Germania sau Franta implantul porneste de la 700 de euro si ajunge pana la 3.000 de euro.

"In medie, se face o economie de aproximativ 45% fata de pretul din tara de rezidenta", completeaza Alexandru Constantin. Preturi diferite sunt si in cazul operatiilor de marire de san, care la noi variaza intre 2.500 si 4.000 de euro, in timp ce in tarile vest europene pretul de pornire este de 4.500 de euro. De pilda, corectia dioptriilor prin procedura laser costa cel mult 1.500 de euro in Romania, insa in tarile vest europene pacientii sunt nevoiti sa scoata din buzunar chiar si 3.500 de euro pentru o astfel de interventie.

Si romanii stabiliti in diaspora revin pentru tratamente

Un alt palier care prezinta tot mai mare interes pentru straini este chirurgia bariatrica, adica procedurile de micsorare ale stomacului, indicate nu doar pacientilor cu obezitate morbida ci si celor care au probleme de greu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro