Incepe "Ceau, Cinema!", singurul festival de film din lume unde se serveste lubenita in loc de popcorn

Incepe

Astazi incepe cel mai pitoresc festival international de film din Romania, "Ceau, Cinema!", care se desfasoara la Timisoara si Gottlob, singura localitate rurala din Romania care are un cinematograf reabilitat si digitalizat, care a fost redeschis in 2015. Cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, si o proiectie aniversara cu "Marfa si banii", de Cristi Puiu, cat si "Doar o rasuflare" (de Monica Lazurean-Gorgan) si "Cinema, Mon Amour" (de Alexandru Belc), vor putea fi vizionate la centrul cultural Ambasada. Lubenita banateana a luat locul popcornului american Popcorn in imparatia lubenitei: singurul cinematograf de la tara din Romania este gata de inaugurare la Gottlob, comuna pepenelui rosu FOTO Singurul cinematograf comunal din Romania se deschide in "capitala" lubenitei, Gottlob Minunea de la cinematograful din Gottlob.

acum 83 luni (14 Jul 2016)

Astazi incepe cel mai pitoresc festival international de film din Romania, "Ceau, Cinema!", care se desfasoara la Timisoara si Gottlob, singura localitate rurala din Romania care are un cinematograf reabilitat si digitalizat, care a fost redeschis in 2015. Este locul de unde provin zemoasele lubenite de Gottlob. Asa se face ca produsul oficial al festivalului de film nu este traditionalul popocor, ci lubenita, care este servita la pahar! a pornit ca un "festival de buzunar", insa, ajunsa la cea de a treia editie, a capatat consistenta si calitate. A treia editie nu mai este de buznar, din punct de vedere al programului. Este inca de buzunar din punct de vedere al resurselor. Incercam sa punem un pic de presiune pe agenda edilor si politicienilor pentru ca publicul doreste sa vada film european de calitate. Dorim sa reimpretenim oamenii cu filmul european, este mai mult filmul lor, decat cele de la multiplex", a declarat Lucian Mircu, directorul festivalului. Primele trei zile se vor desfasura la Timisoara, cu proiectii de film in aer liber, la Gradina de Vara Capitol, la Casa Artelor, Sala Mare a Teatrului Maghiar si centrul cultural Ambasada, iar ultima zi -duminica o vom petrece la Gottlob. Ca si la prima editie, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar si filme de autor, documentare si animatii.

Deschiderea editiei 2016 va avea loc in aceasta seara, de la ora 22.00, cu proiectia filmului romanesc "Doua lozuri", o comedie scrisa si regizata de Paul Negoescu, avandu-I in rolurile principale pe Alexandru Papadopol, Dragos Bucur si Dorian Boguta. Sase filme europene in competitie Sase filme din Austria, Croatia, Polonia, Rusia, Serbia si Ucraina concureaza in acest an pentru Marele Premiu si Premiul Publicului la cea de-a treia editie a Festivalului "Ceau, Cinema!". "Debuturi sau filme ale unor autori consacrati, cele sase titluri noi ofera o privire asupra diversitatii si calitatii cinematografiei de autor centrale si est-europene... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro