Incep probele scrise la Bac-ul olimpicilor

Incep probele scrise la Bac-ul olimpicilor

Concret, peste 200 de candidati sustin luni proba la Limba Romana, urmand ca marti sa sustina examenul la proba obligatorie (Matematica sau Istorie in functie de profil), in timp ce miercuri vor sustine proba la alegere, la care candidatii au posibilitatea sa aleaga intre zece materii. La primul subiect, elevii de la profilul real au avut de raspuns la o serie de cerinte pe baza unui fragment din "Marele Singuratic" de Marin Preda, iar elevii de la uman au avut un fragment din "Sakuntala" de Vasile Voiculescu. Rata de promovare a crescut de la 50% la 70% Anul trecut, rata de promovare la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat a fost de 72%, 99 din 137 de candidati promovand examenul.

acum 94 luni (25 May 2015)

Concret, peste 200 de candidati sustin luni proba la Limba Romana, urmand ca marti sa sustina examenul la proba obligatorie (Matematica sau Istorie in functie de profil), in timp ce miercuri vor sustine proba la alegere, la care candidatii au posibilitatea sa aleaga intre zece materii.

Subiectele din aceasta sesiune sunt mai dificile decat cele din vara, sustine George Trifan, profesor de informatica la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, unde pregateste olimpici. Serviciul de evaluare se poate hazarda sa dea subiecte mai grele, avand in vedere ca numarul de candidati este foarte mic", apreciaza Trifan. Spre exemplu, olimpicul international Rares Buhai, care a fost premiat in ultimii ani cu mai multe medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica sustine ca nu are emotii, exceptand doar proba de la Limba si Literatura Romana.

"Saptamana trecuta am dat proba orala la Limba Romana si la proba de Competente Digitale. Am emotii mai mari la proba scrisa de la Romana, dar ma voi descurca, pentru ca si la Romana e nevoie de logica", a explicat olimpicul.

La randul sau, Ecaterina Stanca, profesor de Limba Romana la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala arata ca temerile elevilor si emotiile pe care le au sunt indreptatite, luand in calcul subiectele care s-au dat in 2014 si 2013 la sesiunea speciala de Bacalaureat dedicata olimpicilor. Ce a picat la Limba si Literatura Romana

Dupa doi ani de poezie la sesiunea speciala, elevii din clasele a XII-a care sustin sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat au avut de comentat, la subiectul al III-lea, tema si viziunea despre lume intr-o opera studiata, care apartine genului dramatic. Mai exact, elevilor de la profilul real le-a picat comedia, iar celor de la profilul uman, drama.

"Comedia si drama sunt subiecte usoare care nu le vor impune dificultati elevilor, mai ales ca le-a p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro