Incep Jocurile Olimpice de la Rio

Ceremonia de deschidere a celei de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro va avea locvineri seara, pe Stadionul Olimpic Maracana. Componenta delegatiei Romaniei la JO 2016: ATLETISM (22 sportivi): Elena Daniela Cirlan, Paula Claudia Todoran, Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (toti la maraton), Andreea Arsine, Claudia Nicoleta Stef, Ana Veronica Rodean (toate la 20 km mars), Marius Cocioran, Narcis Stefan Mihaila (ambii la 50 km mars), Alina Rotaru (saritura in lungime), Elena Andreea Panturoiu, Cristina Bujin si Marian Oprea (toti la triplusalt), Claudia Mihaela Bobocea, Florina Pierdevara (ambele la 800 m), Bianca Razor (400 m), Andrei Gag (aruncarea greutatii), Ancuta Bobocel (3.000 m obstacole);

acum 34 luni (5 Aug 2016)

Ceremonia de deschidere a celei de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro va avea locvineri seara, pe Stadionul Olimpic Maracana.

La evenimentul sportiv din acest an vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 tari, printre care si Romania, care va avea o delegatie de 96 de sportivi si tapte rezerve, la 15 sporturi.

Sportivii se vor intrece la 28 de discipline sportive, in 306 probe, marea competitie polisportiva urmand sa se incheie in data de 21 august. Cele mai mari delegatii sunt cele ale Statelor Unite, cu 554 de sportivi, ale Braziliei, 465 sportivi, si Germaniei, 425 sportivi, etc.

Jocurile sunt gazduite de 32 de baze sportive, dintre care sase indeplineau deja cele mai inalte standarde competitionale, iar noua dintre cele existente au fost renovate.

Cantarete celebre si mai multe supermodele din Brazilia sunt anuntate in programul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice. Pe de o parte, va fi prezenta cantareata de samba Elza Soares, denumita si Tina Turner din Brazilia, in varsta de 79 de ani, care a fost casatorita cu fotbalistul Garrincha. La celalalt capat de pod este noua senzatie muzicala de la Rio de Janeiro, MC Soffia, de numai 11 ani.

In programul ceremoniei de deschidere, care va fi urmarita de trei miliarde de oameni, conform estimarilor lansate de organizatori, mai figureaza si doua supermodele din Brazilia, Gisele Bundchen si Lea T.

Spectacolul va dura patru ore si nu va lipsi o calatorie in etapele care au marcat istoria locala, colonizarea portugheza, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviatiei Alberto Santos-Dumont, la inceputul secolului XX.

Persista inca secretul asupra persoanei care va incheia stafeta tortei olimpice si va aprinde flacara pe Stadionul Olimpic Maracana, favorit pentru aceasta onoare fiind legendarul Pele, alaturi de fostul tenisman Gustavo Kuerten.

Presedintele interimar al Braziliei, Michel Temer, va fi cel care... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro