Incep dezbaterile pe proiectul de lege privind "revolutia fiscala". USR da cu bata in balta: Chichirau propune revenirea la 16% impozit pe venit

Incep dezbaterile pe proiectul de lege privind

Comisia de buget finante din Camera Deputatilor are pe ordinea de zi dezbateri generale asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Chichirau si alti parlamentari USR propun insa revenirea la cota de contributii de asigurari sociale de 10,5% datorata de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si de catre persoanele scutite de la plata impozitului pe venit.

acum 77 luni (14 Feb 2018)

Comisia de buget finante din Camera Deputatilor are pe ordinea de zi dezbateri generale asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Ordonanta de Urgenta se aplica in prezent in forma adoptata de Guvern, insa mai multe amendamente au fost depuse la proiectul de lege.

De exemplu, mai multi parlamentari PNL doresc respingerea Ordonantei, motivand ca prin adoptarea ei "au fost modificate, intempestiv, principalele componente ale politicii fiscale din Romania: transferul contributiilor sociale in sarcina exclusiva a angajatului, a fost modificat regimul fiscal al impozitarii intreprinderilor mici si mijlocii, impozitul pe venit, sistemul de deduceri si multe alte masuri (s-au introdus inclusiv impozite noi - contributia asiguratorie pentru munca), care au creat un climat de profunda incertitudine in mediul economic din Romania". OUG 79 stabileste cota de impozitare a veniturilor la 10%, iar un amendament adus de Chichirau elimina aceasta prevedere. Acest lucru ar insemna ca deputatul doreste revenirea la cota de impozitare a veniturilor de 16%.

Chichirau si alti parlamentari USR propun insa revenirea la cota de contributii de asigurari sociale de 10,5% datorata de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si de catre persoanele scutite de la plata impozitului pe venit.

Chichirau mai propune, de asemenea, majorarea la 3,5% a impozitului care poate fi transferat ONG-urilor, fata de 2%, cat este posibil in prezent, motivand ca "reducerea cotei de impunere la 10% are ca efect reducerea incasarilor ONGurilor prin instrumentul 2%". Una dintre principalele surse de venit este reprezentata de asa numitul mecanism "2%", care ofera fiecarui contribuabil oportunitatea de a directiona doua procente din impozitul pe venit calculat pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro