Incendiul din Titan: De la cine isi recupereaza paguba proprietarii blocului ars

Ni s-a spus că o să ne dea 1000 de lei /lună pentru chirie şi cei neasiguraţi vom beneficia de un ajutor de 10.000 de lei de la primărie", a explicat Ştefania Mitricioiu pentru Romania liberă. Incepe ancheta Acestea explică celor ce au rămas fără locuinţă cu cine ar urma să se judece, in funcţie de rezultatele expertizelor, şi ce daune pot cere: "In situația in care se va stabili că incendiul nu a fost un simplu accident, ci s-a datorat unor vicii ale construcției, persoanele prejudiciate vor putea acționa in instanță constructorul, dar și proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricanții şi furnizorii de materiale şi produse pentru construcții, executantul, responsabilul tehnic cu execuția atestat, dirigintele de specialitate şi expertul tehnic atestat.

acum 66 luni (14 Mar 2016)

Fisiere atasate: Material-in-raspuns-la-intrebarile-formulate.-SCA-Piperea-si-Asociatii.doc

Avocaţii au explicat pentru Romania liberă că un asemenea proces durează ani de zile, iar lista celor ce pot fi vinovaţi este mai lungă.

Focul ce a mistuit lemnul din care a fost construită mansarda blocului din cartierul bucureștean Titan, care a ars in intregime săptămana trecută, a distrus viaţa mai multor familii, care se văd acum nevoite să o ia de la zero. Mobilierul şi electrocasnicele au fost distruse de jetul de apă, iar dormitorul a ars complet. Am inţeles că cei de la ISU nu vor mai da aprobare să se construiască mansarda din lemn.

Citește și: Incendiul din Titan, focul care arde fără autorizație

"Noi cei de la mansardă care am fost cei mai afectaţi vrem să contactăm un cabinet de avocatură. Ni s-a spus că o să ne dea 1000 de lei /lună pentru chirie şi cei neasiguraţi vom beneficia de un ajutor de 10.000 de lei de la primărie", a explicat Ştefania Mitricioiu pentru Romania liberă. Aceasta susţine că riscul de a sări in aer a fost foarte mare fiindcă trei sferturi din locatarii blocului au butelii, iar in imobil sunt in total circa 200 de garsoniere.

Ce spun avocaţii şi asiguratorii

In ziua izbucnirii incendiului, Adrian Marin, purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bucureşti a declarat pentru Romania liberă că la momentul recepţiei lucrărilor de supraeatajare şi mansardare a blocului respectiv, in 2012, nu exista prevederea legală care să oblige dezvoltatorul să obţină documente privind respectarea normelor impotriva incendiilor. Insă avocatele Ramona Andrițoiu şi Andrada Popescu, de la cabinetul Piperea şi Asociaţii, il contrazic pe Adrian Marin, arătand că, in conformitate cu legislaţia in vigoare la acea vreme, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă era răspunzător pentru eliberarea avizelor/autorizaţ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro