Incendiul de la New York, in care au murit 12 persoane, a fost provocat de un copil de trei ani. "Nici nu vedeam usa din cauza fumului"

Incendiul de la New York, in care au murit 12 persoane, a fost provocat de un copil de trei ani.

FOTO AFP In lacrimi, supravietuitori au povestit cum au fost alertati de strigate de "Foc, foc", dupa care s-au repezit pe scara de salvare de pe fatada. Incendiul a avut loc in apropiere de Gradina Zoologica din Bronx, unul dintre locurile cele mai frecventate de turisti si de cei 8,5 milioane de newyorkezi.

acum 57 luni (29 Dec 2017)

"Am descoperit ca focul a pornit de la un aragaz, la parter. El a fost declansat de un copil in varsta de trei ani si jumatate care se juca la aragaz. Trei fete in varsta de unul, trei si sapte ani si un baiat in varsta de sapte ani au murit in acest incendiu, in Bronx, a anuntat politia vineri. O femeie si o fata decedate au fost gasite intr-o cada cu apa in care par ca au incercat sa se refugieze pentru a scapa de flacari, potrivit mai multor publicatii locale. "Este o tragedie ingrozitoare, iar familii au fost sfasiate", si-a exprimat emotia primarul orasului Bill de Blasio, pe Twitter, joi seara, evocand "cel mai rau incendiu de cel putin un sfert de secol". Focul s-a extins rapid joi, catre ora localaa 19.00 (2.00, ora Romaniei), de la parter la cele patru etaje ale acestui imobil de caramida, ca alte mii de la New York. FOTO AFP In lacrimi, supravietuitori au povestit cum au fost alertati de strigate de "Foc, foc", dupa care s-au repezit pe scara de salvare de pe fatada. "Oameni au murit la diverse etaje, iar varsta lor variaza de la unul la peste 50 de ani", a declarat seful pompierilor din New York Daniel Nigo. O scoala care se afla in apropiere de sinistru a fost transformata in centru de primire de urgenta a locuitorilor imobilului, in contextul in care tenperatura era de -10 grade Celsius. FOTO Getty Images Construit in 1916, imobilul nu era amenajat sa reziste incendiilor, iar sase infractiuni au fost constatate, inclusiv cel putin una legata de un detector de fum defect, potrivit The New York Times (NYT). Frigul a complicat interventia celor aproximativ 160 de pompieri care au avut nevoie de aproximativ trei ore sa controleze sinistrul, potrivit presei locale. Turturi de gheata atarnau pe scara de salvare exterioara, de metal, tipica la New York, iar ferestre se cascau in fatada. Incendiul a avut loc in apropiere de Gradina Zoologica din Bronx, unul dintre locurile cele mai frecventate de turisti si de cei 8,5 milioane de newyorkezi. Era vorba, la acea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro