Incediu in Bamboo. Liderul PNL: Nenorocirea de la Colectiv e repetabila. O parte a statului e complice

Incediu in Bamboo. Liderul PNL: Nenorocirea de la Colectiv e repetabila. O parte a statului e complice

Si aici instrumentul este abuzul in serviciu.Solutiile sunt cunoscute, le propunem de multi ani si le vom propune acum de la nivelul Parlamentului: un control adevarat al procesului de construire prin centralizarea activitatii la Inspectoratul de Stat in Constructii (care sa preia functionarii de la disciplina in constructii din politiile locale), un registru unic national al constructiilor in sistem GIS conectat cu Cartea Funciara care sa cuprinda toate autorizatiile si toate procesele verbale de receptie, o sectiune specializata a Parchetului pentru infractionalitate in constructii.

acum 56 luni (21 Jan 2017)

UPDATE Nicusor Dan, presedintele USR: Incendiul din clubul Bamboo (ca si cel din Colectiv) releva doua aspecte: 1) importanta unor proceduri administrative clare, inclusiv sanctiuni si cine le dispune si 2) importanta mecanismului de abuz in serviciu, pe care majoritatea vrea sa il mutileze prin ordonantele de zilele astea.

Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare. Cand Politia Locala nu functioneaza (cum e cazul, neexistand un proces sistematic de control), exista doua institutii care o pot sanctiona: Prefectul si Parchetul. Prin modificarea propusa a Codului Penal, nu va mai exista abuz in serviciu daca nu va exista prejudiciu de cel putin 200.000 lei. Deci daca Politia Locala nu face niciun control timp de un an de zile, in ciuda atributiilor sale, nimeni nu raspunde nici administrativ nici penal. Clubul Bamboo nu avea autorizatie de construire pentru ca nu avea proces verbal de receptie a constructiei, pentru ca constructia incalca prevederile autorizatiei de construire. Aici intram in zona unei adevarate mafii: exista mii de procese verbale care atesta in fals cum constructia respecta autorizatia de construire, exista mii de inscrieri in Cartea Funciara a constructiilor care atesta in fals cum constructia respecta autorizatia, exista mii de constructii care functioneaza fara proces verbal de receptie. Si aici responsabili sunt Prefectul si Parchetul, dar si Inspectoratul de Stat in Constructii. Si aici instrumentul este abuzul in serviciu.Solutiile sunt cunoscute, le propunem de multi ani si le vom propune acum de la nivelul Parlamentului: un control adevarat al procesului de construire prin centralizarea activitatii la Inspectoratul de Stat in Constructii (care sa preia functionarii de la disciplina in constructii din politiile locale), un registru unic national al constructiilor in sistem GIS conectat cu Cartea Funciara care sa cuprinda toate autorizatiile si toate procesele verbale de receptie, o sectiune specializata a Parchetu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro