Inca un pas si PSD o trimite pe Kovesi pe mana procurorilor

Inca un pas si PSD o trimite pe Kovesi pe mana procurorilor

"Este ultima sansa pentru Kovesi" Numai ca CCR vorbeste despre "posibilitatea invitarii, de catre comisia de ancheta, a oricarei alte persoane (straine raportului constitutional dintre Parlament si Guvern), care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata". "Refuzul persoanelor invitate la comisia de ancheta de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei, poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala", arata Statutul senatorilor si deputatilor.

acum 32 luni (6 Jul 2017)

Deputatul PSD Oana Florea, noul presedinte al Comisiei care ancheteaza alegerile prezidentiale din 2009, a anuntat ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost invitata luni la audieri in Parlament, pentru a fi intrebata daca a fost prezenta acasa la Gabriel Oprea in seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din urma cu opt ani. Este pentru a treia oara cand Comisia de ancheta dominata de PSD o invita pe Kovesi la audieri.

Intre timp, PSD a modificat legea in asa fel incat orice persoana, indiferent de functie sau de statut, este obligata sa se prezinte la audieri in fata Parlamentului. De aceea, cred ca este datoria noastra sa reiteram aceasta invitatie", a spus Oana Florea, presedintele Comisiei de ancheta.

"Este ultima sansa pentru Kovesi"

Numai ca CCR vorbeste despre "posibilitatea invitarii, de catre comisia de ancheta, a oricarei alte persoane (straine raportului constitutional dintre Parlament si Guvern), care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata". Deci Comisia de ancheta poate invita pe orcine, chiar si pe sefa DNA, insa persoana convocata nu e obligata sa se prezinte la audieri. "Refuzul persoanelor invitate la comisia de ancheta de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitia acesteia celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei, poate fi considerat ca obstructionare sau impiedicare a aflarii adevarului si poate constitui temei pentru sesizarea organelor de urmarire penala", arata Statutul senatorilor si deputatilor.

Aceasta este, de fapt, miza audierilor: Kovesi sa nu vina in fata parlamentarilor, iar PSD sa faca apoi plangere penala. Este ultima sansa pe care doamna Kovesi o are pentru a salva onoarea institutiei pe care o conduce", a spus deputatul P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro