Inca un pas pentru constructia unei moschei in Bucuresti
Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr. Citește și: Moscheea care naşte scandal inainte de a fi construită Respectarea destinaţiei terenului va fi monitorizată de Secretariatului de Stat pentru Culte pană la expirarea protocolului, in condiţiile in care "se interzice vanzarea, instrăinarea sub orice formă, incheierea vreunui pact de opţiune, a unei promisiuni unilaterale sau bilaterale de vanzare a imobilului, constituirea vreunui drept de preemţiune, servituţi, clauze de uzufruct, constituirea oricărei forme de aport al vreunei societăţi comerciale, asociaţii sau fundaţii".
Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr.
Citește și: Muftiul Iusuf Murat, noi precizări despre moschee
Conform protocolului, Muftiatul Cultului Musulman este obligat să informeze Secretariatul de Stat pentru Culte, la fiecare trei luni, despre stadiul lucrărilor şi sursele de finanţare a lucrării.
In ce priveşte sursele de finanţare, muftiul Muurat Iusuf a declarat că, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la Guverul turc, iar o altă parte a sumei va fi obţinută din donaţii.
Potrivit documentului, moscheea va avea, pe langă clădirea propiu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe in care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o bibliotecă şi un centru de asistenţă socială.
Citește și: Moscheea care naşte scandal inainte de a fi construită
Respectarea destinaţiei terenului va fi monitorizată de Secretariatului de Stat pentru Culte pană la expirarea protocolului, in condiţiile in care "se interzice vanzarea, instrăinarea sub orice formă, incheierea vreunui pact de opţiune, a unei promisiuni unilaterale sau bilaterale de vanzare a imobilului, constituirea vreunui drept de preemţiune, servituţi, clauze de uzufruct, constituirea oricărei forme de aport al vreunei societăţi comerciale, asociaţii sau fundaţii".
Secretarul de stat Victor Opaschi a declarat că terenul dat in concesiune Muftiatul Cultului Musulman din Romania este un gest de normalitate pe care Guvernul l-a făcut faţă de o comunitate religioasă care face parte din istoria şi tradiţia naţiunii romane.
El a adăugat că este in interesul tuturor romanilor ca la noua mos... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro