Inca un mare producator auto renunta la motoarele diesel, dupa Toyota si Subaru

Inca un mare producator auto renunta la motoarele diesel, dupa Toyota si Subaru

De asemenea, este greu de a priva marca de productie si, prin urmare, vanzarea de aproape 600.000 de motoare diesel in fiecare an, fara ca acest lucru avand consecinte asupra tesatura sale industriale, ci si social si asupra rentabilitatii motorului dCI de fabricatie", se arata in articol.

acum 45 luni (7 May 2018)

Nissan a anuntat ca va abandona treptat, in Europa, motoarele diesel, urmand sa se axeze pe cele hibride, scrie theautomobilist.fr. Decizia vine dupa ce alti doi producatori auto au anuntat ca renunta la motoarele diesel: Toyota de la sfarsitul anului (cu exceptia Land Cruiser), iar Subaru din 2020.

Potrivit publicatiei, Nissan se bazeaza pe transferul clientilor de pe segmentul diesel catre cel al vehiculelor electrificate in anii urmatori si spune ca vrea sa se inmulteasca cu 6 sau 7 vanzari anuale de vehicule electrice sau hibride pana in anii 2022 - 2023. In timp ce la Toyota si Subaru tehnologia diesel reprezinta volume destul de scazute la nivel european, nu este acelasi lucru se intampla in cazul Nissan, unde mai mult de 47% din vanzarile in Europa sunt realizate cu vehicule cu motoare diesel. "Intr-adevar, producatorul francez de masini este principalul furnizor de motoare diesel in cadrul Aliantei RNM. De asemenea, este greu de a priva marca de productie si, prin urmare, vanzarea de aproape 600.000 de motoare diesel in fiecare an, fara ca acest lucru avand consecinte asupra tesatura sale industriale, ci si social si asupra rentabilitatii motorului dCI de fabricatie", se arata in articol. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro