Inca un caz de stapani de sclavi in Romania: 40 de oameni sechestrati, copii fortati sa se bata intre ei cu batele

Inca un caz de stapani de sclavi in Romania: 40 de oameni sechestrati, copii fortati sa se bata intre ei cu batele

Tribunalul Galati a respins definitiv pe 2 februarie o cerere de revizuire promovata de Neculai Enache, un cioban din localitatea galateana Frumusita, condamnat la 6 ani si 10 luni de inchisoare pentru trafic de minori si trafic de persoane. Procurorii DIICOT Galati au descoperit ca fratii Enache foloseau la stanele lor persoane provenite din medii sociale si economice defavorizate, fiind vorba de minori proveniti din orfelinate, persoane fara adapost, alcoolici, persoane din familii destramate, cu diverse handicapuri fizice sau psihice, in general persoane lipsite de educatie si de statut social, despre care nu avea cine sa se intereseze si carora nimeni nu le putea sari in ajutor in caz de nevoie.

acum 38 luni (3 Feb 2017)

Tribunalul Galati a respins definitiv pe 2 februarie o cerere de revizuire promovata de Neculai Enache, un cioban din localitatea galateana Frumusita, condamnat la 6 ani si 10 luni de inchisoare pentru trafic de minori si trafic de persoane. 40 de persoane au fost sechestrate timp de ani buni la o stana din judetul Galati.

"Fratii Valerica Enache, Sorin Enache si Neculai Enache exploatau numeroase persoane, inclusiv minori si persoane cu handicap, pe care le lipseau de libertate si le obligau sa munceasca la stanele lor din localitatea Tamaoani, comuna Frumusita, judetul Galati", au precizat procurorii DIICOT in rechizitoriul trimis in instanta.

Fratii Enache provin dintr-o familie de crescatori de animale, indeosebi oi, din localitatea amintita anterior. Valerica Enache detinea si administra o stana de oi, situata in imediata vecinatate a unei alte stane, exploatata, in comun, de Sorin Enache si Neculai Enache.

Procurorii DIICOT Galati au descoperit ca fratii Enache foloseau la stanele lor persoane provenite din medii sociale si economice defavorizate, fiind vorba de minori proveniti din orfelinate, persoane fara adapost, alcoolici, persoane din familii destramate, cu diverse handicapuri fizice sau psihice, in general persoane lipsite de educatie si de statut social, despre care nu avea cine sa se intereseze si carora nimeni nu le putea sari in ajutor in caz de nevoie.

Anchetatorii au aflat ca au existat cel putin trei cazuri in care stapanii de sclavi au mers in judetul Vaslui de unde au luat copii de la familii sarace. Fratii Enache le promiteau oamenilor ca vor avea avea grija de copii, le vor oferi un loc de munca si vor putea face economii pe care sa le trimita rudelor. Ciobanii ii obligau sa munceasca si cate 18 ore pe zi, dar micutii nu se puteau bucura nici macar de cele 3-4 ore de somn pe care le apucau.

Fortati sa doarma cu sobolanii si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro