Inca o zi libera pentru romani: in Vinerea Mare nu se lucreaza. Care sunt celelalte sarbatori legale

Inca o zi libera pentru romani: in Vinerea Mare nu se lucreaza. Care sunt celelalte sarbatori legale

Propunerea legislativa, care a fost initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic, a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata cu 86 de voturi 'pentru', 1 impotriva si o abtinere, scrie Agerpres.

acum 72 luni (21 Feb 2018)

Propunerea legislativa, care a fost initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic, a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata cu 86 de voturi 'pentru', 1 impotriva si o abtinere, scrie Agerpres. In Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 - 17 zile de sarbatoare legala. (...) Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an", se arata in expunerea de motive a actului normativ.

Care sunt celelalte zile libere din an

Codul muncii stabileste in prezent urmatoarele zile ca sarbatori legale in care nu se lucreaza: 1 si 2 ianuarie; 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun).

Codul muncii mai prevede doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro