Inca o problema pentru Ghita. Inspectia Judiciara, sesizata in cazul afirmatiilor deputatului PSD despre dosarul de la DNA

"Şi pentru că sunt deputat in Parlamentul Romaniei - nu pentru că mi se intamplă mie acest lucru, ci pentru că vi se poate intampla, oameni buni, oricăruia dintre voi, oricăruia din ţara asta i se poate intampla -, pentru că sunt deputat in Parlamentul Romaniei, trebuie să lupt cu ceea ce se intamplă şi să spun că abuzurile asupra unui cetăţean nu pot fi tolerate de către societate, de către Parlament, de către partidele politice. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat miercuri, intr-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiță, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, in formă continuată, evaziune fiscală, in formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, in formă continuată.

acum 60 luni (24 Jun 2015)

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară, miercuri, in cazul declaraţiilor făcute de Sebastian Ghiţă despre dosarul de la DNA, informează Mediafax.

"Ca urmare a afirmaţiilor domnului Sebastian Ghiţă Aurelian, deputat in Parlamentul Romaniei, emise in spaţiul public in data de 24 iunie 2015 şi preluate de mass-media, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară in vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar, potrivit art.

Citește și: Ghiță le CERE colegilor parlamentari să reacționeze la decizia DNA "extrem de gravă și neconstituţională"

Sebastian Ghiţă a fost, miercuri, la DNA Ploieşti, unde procurorii l-au anunţat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele lui pentru noi fapte de corupție comise de cand acesta este parlamentar, dar și inaintea mandatului și, totodată, au extins și sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia. De asemenea, procurorii au modificat unele dintre obligaţile controlului judiciar pentru Sebastian Ghiţă, acesta avand interdicţie să desfăşoare activitate in calitatea de deputat, "in exercitarea căreia a săvarşit fapta", dar şi să părăsească localitatea Ploieşti fără a avea incuviinţarea prealabilă a anchetatorilor.

La ieşirea de la DNA, Sebastian Ghiţă a spus că noua măsură, de a nu părăsi Ploieștiul, a fost luată probabil pentru a fi umilit, pentru că nu a incălcat cu nimic cealaltă măsură, a interdicţiei de a părăsi ţara, din cadrul controlului judiciar.

"De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dansul, că dansul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, intr-o astfel de situaţie, cand deschide un dosar, sunt la dispoziţia dansul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro