Inca o premiera in fotbalul romanesc! Echipa ungurilor, sustinuta de un lant de brutarii, va juca in primul esalon

Inca o premiera in fotbalul romanesc! Echipa ungurilor, sustinuta de un lant de brutarii, va juca in primul esalon

Fotbalul romanesc trece printr-un puternic proces de schimbare, astfel ca traditia, palmaresul si suporterii devin elemente secundare in ceea ce inseamna performanta. Banii vin si de la alte 10 firme, care au creat pentru Sepsi un buget bun de 800.000 de euro in acest sezon. In liga secunda Sepsi a primit 17.000 de euro de la televiziuni, in primul esalon va incasa cel putin 1,2 milioane de euro.

acum 68 luni (30 May 2017)

Fotbalul romanesc trece printr-un puternic proces de schimbare, astfel ca traditia, palmaresul si suporterii devin elemente secundare in ceea ce inseamna performanta. Asa s-a ajuns ca Viitorul ca castige campionatul la opt ani de la infiintare, iar Voluntariul sa ia Cupa Romaniei la sapte ani dupa ce a aparut. Sepsi Sfantu Gheorghe, spre exemplu, a obtinut promovarea in Liga I, la numai sase ani de cand a fost fondata. Micuta echipa din Covasna a intrat in primul esalon, dupa ce a invins in acest weekend pe Metalul Resita cu 1-0 si a bifat o premiera. Performanta este cu atat mai mare cu cat echipa a promovat anul trecut din Liga a III-a in Liga a II-a, unde practic a stat doar un an.

Omul din spatele proiectului de la Sfantu Gheorghe este Laszlo Dioszegi care are afaceri in domeniul panificatiei. Acum, firma are 160 de angajati, zece cuptoare si preia comenzi din zece judete din tara. Totodata, o data pe saptamana exporta paine si pentru romanii din Bergamo (Italia), iar in 2014 a deschis si un magazine la Luton (Anglia). Anul trecut, brutaria Dioszegi a copt cea mai mare paine traditionala cu cartofi din lume, de 96,6 kilograme, in 7 noiembrie 2013 World Record Academy omologand acest record la categoria "Paine rustica". Banii vin si de la alte 10 firme, care au creat pentru Sepsi un buget bun de 800.000 de euro in acest sezon. Salariile jucatorilor nu sunt mari, intre 600 si 1000 de euro pe luna, dar in Liga I lucrurile se vor schimba. Nu radical, dar intrucat nivelul este altul, este nevoie de investitii mai mari. In liga secunda Sepsi a primit 17.000 de euro de la televiziuni, in primul esalon va incasa cel putin 1,2 milioane de euro. Cum stadionul din Sfantu Gheorghe nu se ridica la standardele primei ligi a fotbalului romanesc, Sepsi va juca in Liga 1 la Brasov, pe stadionul Tineretului.

Din punct de vedere al lotului, echipa este construita in jurul veteranului Attila Hadnagy, care va implini 37 de ani in septemb... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro