Inalte fete bisericesti, decorate politic inainte de alegeri. Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan: "I-am spus domnului presedinte sa mai amane"

Inalte fete bisericesti, decorate politic inainte de alegeri. Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan:

Mitropolitul Banatului, Inalt Prea Sfintitul Ioan Selejan si Preasfintitul Alexandru Mesian, eparh al Eparhiei Greco - Catolice de Lugoj au primit marti, 31 mai, titlul de cetatean de onoare al judetului Timis pentru "contributia extraordinara in promovarea intereselor si imaginii judetului Timis, a regiunii istorice Banat aducand astfel tarii noastre renume si prenume international".

acum 78 luni (31 May 2016)

Mitropolitul Banatului, Inalt Prea Sfintitul Ioan Selejan si Preasfintitul Alexandru Mesian, eparh al Eparhiei Greco - Catolice de Lugoj au primit marti, 31 mai, titlul de cetatean de onoare al judetului Timis pentru "contributia extraordinara in promovarea intereselor si imaginii judetului Timis, a regiunii istorice Banat aducand astfel tarii noastre renume si prenume international". Tot marti i s-a conferit titlul de cetatean de onoare post-mortem fostului Mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu.

Decernarea distinctiilor s-a realizat in ultima sedinta de plen a actualului legislativ judetean, cu doar cateva zile inainte de alegerile locale la care presedintele CJ Timis, Titu Bojin, care face parte si din conducerea BOR din calitate de mirean, candideaza pentru un nou mandat. Sunt convins ca se face in biserica partea de politica bisericeasca, dar politica pe care noi o facem din punct de vedere politic nu o face nici Inalt Prea Sfintitul Ioan Selejan, nici Prea Sfintitul Alexandru Mesian", a declarat presedintele CJ Timis, Titu Bojin, in mandatul caruia s-a instituit titlul de cetatean de onoare al judetului Timis, primul onorat fiind Patriarhul Daniel.

Foarte indragit de credinciosi, tocmai pentru smerenia sa, IPS Ioan Selejan a declarat ca daca ar fi votat cineva impotriva distinctiei oferite lui sau daca s-ar fi abtinut, ar fi luat-o ca pe o adevarata dovada de dragoste. Eu ii spuneam domnului presedinte sa mai amane aceasta conferire, insa, am inteles ca se doreste sa fie aceasta continuitate in Biserica, de la Prea Inaltul Nicolae, la Preasfintitul Mesian, care au lucrat atata timp impreuna si sa nu lase podul acesta, puntea aceasta fara al doilea cap de pod.

IPS Ioan Selejan a mai spus ca se bucura ca alesii judeteni "nu au tras cu urechea la cei de la Bucuresti, care au spus sa nu i se mai acorde Bisericii ajutoare". Are nevoie si de o sala de sport si de scoala, dar dumneavoastra ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro