Inalta Curte de Casatie si Justitie va da o decizie definitiva, marti, in procesul Geaninei Terceanu cu fratii Becali

Inalta Curte de Casatie si Justitie va da o decizie definitiva, marti, in procesul Geaninei Terceanu cu fratii Becali

Facem referire ca a primit o suma de 10.000 de euro deplasandu-se personal la stadionul Steaua, ulterior a pretins acestora o suma de 70.000 de euro, s-a deplasat personal la locuinta lui Becali Ioan, apoi a primit o alta suma de 10.000 de euro, apoi 40.000 de euro si in vara anului 2009, s-a deplasat personal la locuinta lui Ioan Becali de la care a primit suma de 10.000 de euro.

acum 33 luni (20 Feb 2018)

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi definitiva.

Pe 6 februarie, a avut loc la instanta suprema ultimul termen in dosarul in care fosta judecatoare Geanina Terceanu este acuzata ca a luat mita de la Cristian Borcea si Ioan si Victor Becali pentru a-i achita in dosarul Transferurilor. Inculpata a avut inititativa de a lua legatura cu inculpatii Becali Ioan si Becali Victor, era constienta de impact, aceste imprejurari fac ca noi sa solicitam o pedeapsa maxima. Facem referire ca a primit o suma de 10.000 de euro deplasandu-se personal la stadionul Steaua, ulterior a pretins acestora o suma de 70.000 de euro, s-a deplasat personal la locuinta lui Becali Ioan, apoi a primit o alta suma de 10.000 de euro, apoi 40.000 de euro si in vara anului 2009, s-a deplasat personal la locuinta lui Ioan Becali de la care a primit suma de 10.000 de euro. Inainte de finalizarea cercetarilor, inculpata a pretins 105.000 de euro pentru a pronunta o solutie de achitare, suma primita efectiv in martie 2012, inainte de pronuntarea solutiei in cauza", a aratat procurorul DNA, in sala de judecata.

Fosta judecatoare a recunoscut acuzatiile care i se aduc in acest dosar, avocatul acesteia solicitand ca pedeapsa sa fie redusa sub doi ani de inchisoare, avand in vedere ca, pe fond, Terceanu a fost condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare.

"Inculpata a recunoscut sumele de bani date cu titlul de mita"

"Inculpata a recunoscut sumele de bani date cu titlul de mita fara a se sti despre ele. Becali Ioan a declarat ca e posibil sa ii fi dat suma de 110.000 de euro, dar inculpata a recunoscut ca a primit aceasta suma.

Totodata, procurorul a cerut majorarea pedepselor pentru Cristian Borcea, avand in vedere antecedentele sale penale, si pentru fratii Becali, care au fost beneficiarii actului de coruptie. Nu vorbim de mentinere, ci de acordarea eliberarii conditionate.<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro