Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat procesul mortii lui Gheorghe Ursu. Fiul disidentului: A fost un asasinat politic. Au urmarit sa nu mai iasa viu de acolo tocmai ca sa nu relateze regimul la care a fost supus in inchisoare

"Inculpaţii Parvulescu Marin şi Hodiş Vasile, in calitate de ofiţeri in cadrul Direcţiei a VI-a Cercetări penale din Departamentul Securităţii Statului, au exercitat acţiuni represive şi sistematice (filaj, urmărire informativă, percheziţii, audieri sistematice, acte de violenţă fizică şi psihică) asupra victimei inginerul disident Ursu Gheorghe Emil, acţiuni care au avut ca urmare producerea de suferinţe fizice sau psihice grave şi au fost de natură să-i aducă o atingere gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, in principal a dreptului la viaţă", au scris procurorii in actul de sesizare a instanţei.Citește și: Doi foști miniștri de Interne și doi ofițeri de Securitate au fost trimiși in judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe UrsuFostul ministru de Interne George Homoștean și fostul șef al Departamentui Securității Statului Tudor Postelnicu, ulterior ministru de Interne, au fost trimiși in judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a anunțat, luni dimineață, procurorul militar Marian Lazăr.

acum 81 luni (24 Feb 2017)

UPDATE 11.22: Primul termen al dosarului torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu a fost amanat, pentru 16 martie, după ce unul dintre foştii ofiţeri de Securitate care l-au cercetat pe inginerul Gheorghe Ursu a arătat că nu are avocat, iar la dosar a fost depusă o adeverinţă că fostul ministru de Interne George Homoştean, inculpat şi el, a murit in decembrie, anul trecut. Tatăl meu a fost arestat şi ţinut la sediul Miliţiei, dar, de fapt, era anchetat de Securitate cat a fost arestat şi torturat.

Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) judecă, vineri, primul termen al dosarului in care un fost şef al Securităţii, un fost ministru de Interne şi doi foşti ofiţeri de Securitate sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, in cazul morţii disidentului Gheorghe Ursu, in 1985. Constată neregularitatea rechizitoriului din data de 29.07.2016 (...) Dispune ca procurorul să precizeze detaliat, explicit şi distinct, faptele ce se circumscriu in concret fiecăreia dintre variante, cu indicarea actelor materiale ce corespund elementului material al laturii obiective, vătămarea produsă şi legătură de cauzalitate".Citește și: DEZVĂLUIRI. Homoștean, acuzat de uciderea lui Gheorghe Ursu, tihnit pană la 93 de aniGeneralul de armată Mircea Teodor Mureșan (67 de ani) a comandat in decembrie 1989 regimentul de tancuri din Pantelimon, care s-a aflat in poziții de luptă la Piața Palatului. Maiorul in rezervă Marin Pirvulescu şi colonelul in rezervă Vasile Hodiş, foşti ofiţeri ai Departamentului Securităţii Statului, au fost acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, iar fostul ministru al Internelor George Homoştean şi Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, pentru complicitate la aceste infracţiuni.

La acel moment, Parchetul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) anunţa că procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare au finalizat cercetările in cauz... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro