In lipsa medicului de familie, romanii acceseaza in mod abuziv sistemul de urgenta. Medic: "Suna la ambulanta pentru orice. Au crescut solicitarile"

In lipsa medicului de familie, romanii acceseaza in mod abuziv sistemul de urgenta. Medic:

In primul rand va fi o presiune pe personalul medical de la unitatile de primiri-urgente, apoi pe cei de la ambulanta, de la SMURD", a explicat oficialul pentru "Adevarul". 88% din medicii de familie ar fi semnat contractele De altfel, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a precizat, vineri, ca peste 88% din medicii de familie au semnat actele aditionale de prelungire a contractelor incheiate cu casele de sanatate.

acum 30 luni (5 Jan 2018)

La nivelul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov numarul de solicitari a crescut simtitor. A ajuns la peste 1.000 de solicitari intr-un interval de 12 ore, asta in conditiile in care in mod normal avem cam 800 de apeluri intr-un asemenea interval. Potrivit acesteia, solicitarile au la baza tot felul de motive: de la singuratate, la afectiuni digestive, specifice perioadei sau afectiuni mai grave. "Probabil ca o parte din aceste cazuri mergeau catre medicul de familie si acum suna direct la ambulanta. Reprezentant pacienti: "Ne asteptam sa se ajunga aici" In ceea ce priveste solutia pentru revenirea la normal, aceasta e incheierea contractelor intre medicii de familie si casele de sanatate. "Din totalul de pacienti, cam 50% sunt rezolvati la domiciliu, restul sunt trimisi la camerele de garda ale spitalelor", a subliniat Alis Grasu. "Noi ne asteptam ca pacientii sa mearga la ambulanta si la unitatile de primiri urgente. E si o presiune specifica perioadei de dupa sarbatori pentru ca au fost multe abuzuri alimentare, dar numarul mai mare de solicitari vine si ca urmare a faptului ca unii nu au medic de familie", a declarat reprezentantul pacientilor. Arafat: "Cand nu e medic de familie, filtrul urmator e urgenta" Sustine ca nu a avut plangeri de la spitale. La randul sau, medicul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spera ca situatia se va lamuri, iar medicii de familie isi vor relua, cu totii activitatea. "Cand populatia nu mai are acces deloc la medicul de familie va incerca sa gaseasca o alta zona prin care sa acceseze sistemul si asta e o mare problema pentru ca filtrul urmator este urgenta. In primul rand va fi o presiune pe personalul medical de la unitatile de primiri-urgente, apoi pe cei de la ambulanta, de la SMURD", a explicat oficialul pentru "Adevarul". 88% din medicii de familie ar fi semnat contractele De altfel, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a precizat, vineri, ca peste 88% din medicii de familie au semnat actele a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro