In jur de 15.000 de persoane au protestat in Piata Victoriei, dupa ce Guvernul a modificat legislatia penala. Manifestantii au cerut alegeri anticipate

In jur de 15.000 de persoane au protestat in Piata Victoriei, dupa ce Guvernul a modificat legislatia penala. Manifestantii au cerut alegeri anticipate

UPDATE 02.05 Grupuri mari de oameni parasesc piata, dupa mai bine de 3 ore de protest, dar cei aproximativ o mie de oameni care au ramas continua sa huiduie in Piata Victoriei, sa strige "Hotii", "Jos Guvernul" si "Romania, trezeste-te!", manifestantii fiind adunati la una dintre intrarile de la Guvern. UPDATE 23.22 Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj in care a transmis ca aceasta este "o zi de doliu pentru statul de drept" UPDATE 23.15 In jur de 1.000 de persoane au iesit si in Piata Unirii din Iasi in semn de protest fata de adoptarea proiectelor privind gratierea si modificarea legislatiei penale. Peste 45.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti si alte zeci de mii in mai multe orase din tara fata de cele doua proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestatii din Romania de dupa 1990. Hotnews a scris, marti, citand surse politice, ca modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala se vor face prin ordonanta de urgenta, care va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.

acum 88 luni (1 Feb 2017)

Cateva zeci de oameni care agita steaguri ale Romaniei si striga "DNA sa vina sa va ia" se mai afla la aceasta ora in Piata Victoriei.

UPDATE 02.20 Cateva sute de manifestanti au dansat Hora Unirii in fata Guvernului si se declara hotarati sa ramana in Piata Victoriei pana dimineata.

UPDATE 02.05 Grupuri mari de oameni parasesc piata, dupa mai bine de 3 ore de protest, dar cei aproximativ o mie de oameni care au ramas continua sa huiduie in Piata Victoriei, sa strige "Hotii", "Jos Guvernul" si "Romania, trezeste-te!", manifestantii fiind adunati la una dintre intrarile de la Guvern. Mai multe persoane au promis ca de maine de la 8 dimineata se reintorc la Guvern.

UPDATE 01.50 In Piata Victoriei au mai ramas in jur de 3.000 de oameni, dar se vorbeste despre proteste in fiecare zi: se striga "ne vedem maine".

UPDATE 01.33 Miile de protestatari din fata Guvernului au intonat imnul.

UPDATE 01.25 Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial

UPDATE 01.10 In cladirea Guvernului nu se mai afla nici premierul si nici unul dintre ministrii cabinetului.

UPDATE 1.02 Din estimarile jandarmilor, la Cluj sunt in strada circa 10.000 de oameni. Si la Pitesti s-au adunat in jur de 100 de persoane, pentru a denunta "masurile ticaloase, luate in miez de noapte" Aproximativ 200 de bacauani inca mai sunt in centrul orasului si scandeaza "Hotii! Zeci de aradeni au iesit in fata Primariei Arad pentru a se solidariza cu protestatarii din alte orase ale tarii.

UPDATE 01.00 Peste 15.000 de oameni protesteaza la aceasta ora in Piata Victoriei. Jandarmii sunt pregatiti sa intervina cu gaze lacrimogene, dupa ce protestatarii au aruncat in ei cu bulgari de zapada. Sute de jandarmi echipati au sosit in ultimele minute la Guvern, dupa ce cativa protestatari au incercat sa forteze cordonul si sa intre in sediul Guvernului.

Fortele de ordine au dialogat cu protes... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro