In interiorul Jegertroppen: cum arata unitatea de elita a armatei norvegiene alcatuita exclusiv din femei

In interiorul Jegertroppen: cum arata unitatea de elita a armatei norvegiene alcatuita exclusiv din femei

FOTO Military Armament "Am asteptat ca armata sa infiinteze o specializare mai dura pentru noi, fetele", a explicat Tora, 20 de ani, admisa recent in cadrul unitatii de elita a armatei Norvegiei. Spre deosebire de colegii barbati, care duc in spate 40 de kilograme de echipament, luptatoarele din noua unitate de elita duc o greutate de 27 de kilograme.

acum 94 luni (17 Feb 2016)

Armata norvegiana recruteaza femei inca din 1985. Mai tarziu, pozitiile ocupate de femei s-au diversificat. In acest demers, fortele speciale din armata Norvegiei au lansat un program propriu de inrolare a femeilor.

"Razboiul urban de gherila presupune sa ai capacitatea de a interactiona si cu femeile. Inrolarea de femei a devenit o necesitate operationala", a subliniat el.

FOTO Military Armament

"Am asteptat ca armata sa infiinteze o specializare mai dura pentru noi, fetele", a explicat Tora, 20 de ani, admisa recent in cadrul unitatii de elita a armatei Norvegiei.

"Spre deosebire de perioada Razboiului din Vietnam, un militar modern poarta un echipament mult mai greu", a precizat pentru Foreign Affairs Linda Shimo, colonel in cadrul Fortelor Armate ale SUA.

Armata norvegiana a tinut cont de aceste detalii si a modificat echipamentul destinat luptatoarelor de elita. Spre deosebire de colegii barbati, care duc in spate 40 de kilograme de echipament, luptatoarele din noua unitate de elita duc o greutate de 27 de kilograme. De asemenea, probele de admitere in Jegertroppen au fost usurate pentru femei. Cu toate acestea, doar 88 din 317 candidate au reusit sa treaca de testele fizice si psihice in prima faza a programului.

FOTO Military Armament

Odata admise, ele reusesc sa se faca remarcate. Se pare ca femeile exceleaza in domenii vitale pentru fortele speciale, avand rezultate mai bune la tragerile la tinta si un simt de observatie superior.

FOTO Foreign Affairs

Jegertroppen, conceput initial ca un program-pilot pentru un an, are toate sansele sa ramana operational cel putin pana in 2019. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro