In IKEA Group, egalitatea de gen nu este un subiect de o zi

In IKEA Group, egalitatea de gen nu este un subiect de o zi

IKEA Romania se poate mandri cu rezultate bune in privinta egalitatii de gen, cu 46% angajate femei in magazinul IKEA din Bucuresti, 45% in echipa de middle management si 50% femei in echipa de top management a magazinului, precum si o politica foarte clara de non discriminare si asigurarea de sanse egale la locul de munca", a spus Violeta Nenita, Store Manager IKEA Baneasa. Sper ca astfel de initiative prin care este promovata egalitatea de gen sa se constituie intr-un exemplu de buna practica pentru cat mai multe companii si autoritati publice din Romania, astfel incat toti angajatii sa se bucure de drepturi si sanse egale", se arata in Mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis.

acum 23 luni (26 Apr 2018)

IKEA Romania se poate mandri cu rezultate bune in privinta egalitatii de gen, cu 46% angajate femei in magazinul IKEA din Bucuresti, 45% in echipa de middle management si 50% femei in echipa de top management a magazinului, precum si o politica foarte clara de non discriminare si asigurarea de sanse egale la locul de munca", a spus Violeta Nenita, Store Manager IKEA Baneasa.

IKEA South-East Europe a sarbatorit Ziua Internationala a drepturilor femeilor in toate orasele in care se afla magazine IKEA in regiune: Bucuresti, Zagreb si Belgrad, prin organizarea unui Forum al Egalitatii de Gen la locul de Munca. Dana Dobrescu, Communications Manager Unilever South Central Europe, alaturi de Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group si de Violeta Nenita, Store Manager IKEA Baneasa. Potrivit unui studiu realizat de IKEA in regiunea South-East Europe in orasele Bucuresti, Zagreb si Belgrad, romanii* sunt cei mai optimisti in ceea ce priveste egalitatea de gen. 56% dintre respondentii romani cred ca femeile si barbatii au sanse egale de angajare, 50% cred ca femeile si barbatii primesc remuneratie egala pentru aceeasi munca si 47.5% cred ca femeile si barbatii au oportunitati egale de avansare in cariera. "La IKEA spunem intotdeauna ca mai avem multe de facut, asa ca Forumul Egalitatii de gen a reprezentat o oportunitate de invatare si o discutie constructiva alaturi de autoritati, ONG-uri si companii. La nivel de IKEA Group, ne-am propus obiective clare pentru a ajunge de la un echilibru perfect de gen pana in 2020. Ne dorim sa avem 50% femei si 50% barbati angajati la toate nivelurile de management si in toate functiile, sa oferim sanse egale in orice situatie, precum si remuneratie egala pentru femei si barbati in functii similare", a declarat Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group. Inca de la preluarea mandatului, am sustinut ca egalitatea intre femei si barbati reprezinta o conditie esentiala pentru progres si jus... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro