In doua propozitii, Merkel desfiinteaza "mecanismul cotelor obligatorii"

In doua propozitii, Merkel desfiinteaza

"Nu am de ce sa particip la o conferinta de presa cu Merkel si Hollande fara sa fiu de acord cu pozitiile lor...nu sunt deloc bucuros de concluziile summitului....si sa spui ca documentul de azi ar fi un pas inainte in chestiunea migrantilor ar fi un exercitiu de imaginatie sau de acrobatie verbala". Vom mai vedea, poate chiar se vor imagina noi solutii, dar numai dupa ce, asa cum s-a cerut de atatea ori, va exista un mecanism real european reiesit din cadrul pe care urmeaza sa-l propuna noua politica de azil, odata cu toate celelalte cadre legislative activate, relansand discutia despre armata europeana comuna, forte de securitate comune, corp activ in teren de garzi de frontiera si garda de coasta...

acum 45 luni (17 Sep 2016)

Stigmatizand mai apoi, in cuvintele cele mai dure, tarile din est de unde veneau mesaje din ce in ce mai disperate cum ca nu sunt nici in stare si nici nu vor vrea sa se supuna unei logici imaginate de Comisia Europeana, validata apoi prin votul majoritare al Parlamentului European si, in unanimitate, de catre Consiliul European. Referindu-se la acele trist-faimoase "cote nationale" decise de instantele europene in vara anului trecut, doamna Merkel zice:

"Este adevarat ca aceasta decizie s-a lovit de obstacole serioase...Iata de ce trebuie sa imaginam acum alte demersuri".

Atat si a ajuns ca, incepand de ieri, structurile de la Bruxelles sa intre in fibrilatie. Tehnic vorbind, din acest moment, toata suita de decizii privind cotele de refugiati devin, de facto, puse sub semnul intrebarii sau chiar lovite de nulitate.

Dar de jure cum se va rezolva situatia in urgenta deoarece, din acest moment, se pot bloca sau chiar au inceput sa se blocheze toate mecanismele de transfer care opereaza inca in termenii unui cadru legislativ care este inca in vigoare. Lasand doua tari, Italia si Grecia, sa se descurce cum or sti si cum vor putea cu sutele de mii de migranti ilegali deja aflati pe teritoriul lor national si sa faca fata primejdiei reale reprezentate de fluxurile de migranti care continua, atat prin Marea Egee cat si prin Mediterana centrala. Asta este explicatia gestului de revolta facut de premierul italian Renzi, care a refuzat sa participe la o conferinta de presa comuna, acuzand ca nu s-a decis nimic pe chestiunea migrantilor... "Nu am de ce sa particip la o conferinta de presa cu Merkel si Hollande fara sa fiu de acord cu pozitiile lor...nu sunt deloc bucuros de concluziile summitului....si sa spui ca documentul de azi ar fi un pas inainte in chestiunea migrantilor ar fi un exercitiu de imaginatie sau de acrobatie verbala". Mesajul doamnei Merkel, oricat de surprinzator ar fi el la prima vedere, face parte dintr-o strategie mai a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro