In care alimente comune "se ascunde" zaharul cel mai frecvent. "Ai nevoie de lupa ca sa citesti informatiile"

In care alimente comune

- O bautura carbogazoasa contine 10 linguri de zahar, iar o singura lingura de de ketchup are nici mai mult nici mai putin de patru grame de zahar. Cate lingurite de zahar contin urmatoarele produse: - Un tort de ciocolata de 235 grame contine 15 linguri de zahar.

acum 56 luni (1 Feb 2016)

Medicii nutritionisti spun ca am ajuns sa consumam cate 60 de kilograme de zahar pe an. "Un adult ar trebui sa consume zilnic sase lingurite de zahar, iar un copil cel mult doua.

Zaharul este tot mai prezent in alimentele noastre:

- Un bol plin cu cereale sau un suc de fructe preparat acasa reprezinta jumatate din doza de zahar recomandata intr-o zi.

- O bautura carbogazoasa contine 10 linguri de zahar, iar o singura lingura de de ketchup are nici mai mult nici mai putin de patru grame de zahar. 100 de grame contin 400 de calorii, iar aceasta cantitate cu siguranta ne poate da metabolismul peste cap.

"Zaharul este extrem de periculos, iar oamenii trebuie sa inteleaga ca odata consumat in cantitatii mari poate implica aparitia obezitatii, a aterosclerozei, a bolilor cardiace sau a dezechilibrelor hormonale. Este bine sa avem un meniu echilibrat zilnic si sa invatam sa combinam produsele cu aport mare de zahar, cu cele cu un continut mai mic", a mai declarat medicul nutritionist Catalin Stanciu. "Ca sa poti citi toate informatiile ai nevoie de lupa sau de ochelari. Acolo unde cantitatea de zahar este mult mai mare ar trebui scris mare acest lucru. Au fost si cazuri in care m-am uitat sa vad ce contine un produs, dar acest lucru nu s-a intamplat de multe ori.

Cate lingurite de zahar contin urmatoarele produse:

- Un tort de ciocolata de 235 grame contine 15 linguri de zahar.

- O cana de inghetata are 8 linguri de zahar.

- O plcacinta cu mere contine 10 linguri de zahar.

- O cutine de bomboana contine in medie 20 de linguri de zahar.

- Un ecler de ciolocalta are in medie 7 linguri de zahar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro