In canicula, pe jos spre Bucuresti: Marsul Stefan cel Mare ii uneste pe romani
Marsul lui Stefan cel Mare in preajma satului Cojusna Cod rosu de canicula si de unionisti Zilele nimerite de Tinerii Moldovei sunt intr-o perioada cu coduri portocalii si rosii de canicula. Joi, dupa ce au fost bine intampinati la Cornesti, unde si dormisera, o ploaie puternica i-a prins in camp, inainte si dupa satul Pirlita: Virali pe Internet Ignorati partial de marile televiziuni, departe de redactiile din Bucuresti, initiativa Tinerilor a prins foarte bine pe retelele sociale, unde a fost si planificata, de altfel. Duminica la Bucuresti Sute de tineri care vor putea trece Prutul (e nevoie de pasaport biometric si de procuri de la parinti pentru cei minori) continua marsul pe jos pana la Iasi.
> DE LA CE A INCEPUT?
Dupa ce atat fostul, cat si actualul presedinte al Romaniei, alaturi de premier, le-au promis ca daca vor cere Unirea, Unirea se va face, zeci de mii de romani basarabeni au votat-o duminica la Chisinau. O mie de tineri de peste Prut, membri in organizatia Tinerii Moldovei, au luat hotararea sa vina pe jos la Bucuresti ca sa ceara clasei politice de aici infaptuirea reintregirii nationale.
- Tinerii Moldovei, manifest la plecare in mars
Traseul, prin caldura si sate moldovenesti primitoare
In prima zi coloana a oprit la Straseni, 22 de kilometri departare de Chisinau. Apa, mancarea si cazarea pe drum sunt asigurate gratuit la localnicii pe unde trece marsul precum si de donatorii si entuziastii care urmaresc marsul pe Facebook, iar securitatea si dotarea corespunzatoare pentru toate urgentele de catre organizatori. Donatii pentru sustinere se pot face aici
Una dintre comunele de pe margine, Cojusna, a postat pe contul de Facebook un clip cu coloana de unionisti: Sute de tineri din Republica Moldova se indreapta catre Romania. Marsul lui Stefan cel Mare in preajma satului Cojusna Cod rosu de canicula si de unionisti
Zilele nimerite de Tinerii Moldovei sunt intr-o perioada cu coduri portocalii si rosii de canicula. Intre orele 12:00 si 16:00 coloana se odihneste la umbra, in generosii codri ai Basarabiei:
In a doua, popasul de amiaza s-a facut la manastirea Capriana, straveche ctitorie a lui Stefan cel Mare. De altfel, intregul mars poarta numele domnitorului roman: Marsul lui Stefan cel Mare, de la Chisinau la Bucuresti.
Atat in Sadova cat si in celelalte localitati din raionul Calarasi, marsul lui Stefan cel Mare a fost intampinat cu simpatie de catre populatie si autoritati. O hora facuta in centrul Calarasiului, postata de Tineri pe Facebook, alaturi de o declaratie a presedintelui Iohannis:
"Unirea este un lucru pe care doar Bucurestiul poate sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro