In Canada, in Europa sau oriunde...Vreau sa am casa mea! | VOCEA DIASPOREI

Practic, toate informatiile despre tipuri de case, piata imobiliara, case noi si case vechi, inspectie, vicii ascunse, reguli de finantare, penalitati la ipoteca, intretinerea casei si o sumedenie de alte lucruri - pe care, in mod normal, e bine sa le afli cu mult inainte de a cumpara - le-am aflat ulterior. E treaba noastra sa oferim unelte performante pentru cautarea de case si sa fim capabili sa concepem un plan de marketing adaptat exact situatiei in care se afla clientul - nu doar o "prezentare generala standardizata de servicii" - si sa obtinem rezultatele dorite de client. Dar se intampla deseori, stand de vorba cu un client nou, dupa ce intelege complexitatea problemelor, sa ramana mirat si sa spuna: "Nu stiam ca este asa de greu" si ca ai nevoie sa stii atat de multe lucruri.

acum 84 luni (22 Jul 2017)

Cu rare exceptii (eu fiind una dintre ele), oamenii nu isi cumpara sau vand proprietatea de pe o zi pe alta. Fiind chirias si salariat nu de foarta multa vreme, si fara niciun ban pus deoparte, nu aveam nicio intentie de a cumpara vreo proprietate in urmatorii doi ani. Desi nu eram interesat sa-mi iau casa atunci, stiam un vecin care cauta de o buna bucata de vreme. Am pus mana pe telefon si i-am povestit de oferta despre care citisem cu atata entuziasm si convingere, ca la sfarsitul convorbirii cel convins sa profite de aceasta extraordinara promotie… am fost eu!

Vicii ascunse

Nu stiam absolut nimic despre piata imobiliara, ipoteci, bani de pus deoparte, conditii, reguli, cum sa intrerupi contractul de inchiriere, nimic, nimic. Am sunat, ne-am intalnit sambata cu dansul, luni am vorbit dimineata cu cineva de la banca, luni seara si marti seara am vizitat case. Practic, toate informatiile despre tipuri de case, piata imobiliara, case noi si case vechi, inspectie, vicii ascunse, reguli de finantare, penalitati la ipoteca, intretinerea casei si o sumedenie de alte lucruri - pe care, in mod normal, e bine sa le afli cu mult inainte de a cumpara - le-am aflat ulterior. Mai precis, cateva luni mai tarziu, cand a trebuit sa ne luptam cu fostul proprietar pentru a ne repara unele defectiuni ascunse, dupa ce mi-am pierdut serviciul si a trebuit sa vad cum fac sa vand casa repede, sa nu ies in pierdere. Ideea incolteste prin noiembrie, sa zicem, de obicei dupa ce faci o vizita la un prieten devenit proprietar de curand si care organizeaza un party. In general, nu te uiti la agenti imobiliari, la pozele lor sau la lozincile lor - pentru simplul motiv ca nu vezi nicio legatura intre acele anunturi si problema ta.

Nevoia de informatie

Uneori poti sa dai peste anunturi interesante, ale unei banci sau ale unei companii imobiliare, care ofera un seminar de informare, un webinar sau un raport despre o problema legata de tranzacti... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro