In asteptarea unui regal: Festivalul "George Enescu". Ce bilete mai sunt dispobile la marile orchestre ale lumii

In asteptarea unui regal: Festivalul

Lumea alearga, intr-o frenezie, timp de aproape o luna de zile, de la Sala Mare a Palatului unde, in fiecare seara (de la ora 19.30) poate sa asculte filarmonici renumite, la concertele de la miezul noptii de la Ateneu (care incep la ora 22.00). Trei saptamani si 58 de concerte Editia 2015 va gazdui timp de 22 de zile 58 de concerte la Sala Palatului si la Ateneu, precum si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul "Pietei Festivalului" si al programului cu artisti plastici ale caror lucrari vor fi expuse in cadrul "Bucurestiului Creativ". Artista, cu parinti nascuti in Coreea de Sud si cetatenie americana, a debutat la vasta de doar opt ani, alaturi de prestigioasa Filarmonica din New York si, in anul 2012, a implinit 20 de ani de inregistrari exclusive pentru EMI Classics. Solistii vor fi o alaturare pe cat de surprinzatoare, pe-atat de frumoasa: violonistul Stefan Tarara (29 de ani), nascut la Heidelberg din parinti romani si laureat al editiei 2014 a Concursului Enescu, intr-o finala cu ovatii si strigate de "bravo", va concerta alaturi de unul dintre cei mai reputati muzicieni ai lumii - violonistul francez Pierre Amoyal (66 de ani). Bugetul pentru Festivalul International "George Enescu" 2015 este de aproximativ 35 de milioane de lei, din care Ministerului Culturii i-a fost solicitata suma de 28 de milioane de lei, restul finantarii putand fi asigurata din sponsorizari si din vanzari de bilete.

acum 57 luni (4 Jul 2015)

Lumea alearga, intr-o frenezie, timp de aproape o luna de zile, de la Sala Mare a Palatului unde, in fiecare seara (de la ora 19.30) poate sa asculte filarmonici renumite, la concertele de la miezul noptii de la Ateneu (care incep la ora 22.00). Vom avea in fata, pe scenele romanesti, solisti si orchestre faimoase, pe care de obicei numai la Mezzo putem sa le vedem si sa le ascultam.

Trei saptamani si 58 de concerte

Editia 2015 va gazdui timp de 22 de zile 58 de concerte la Sala Palatului si la Ateneu, precum si multe alte evenimente in aer liber, in cadrul "Pietei Festivalului" si al programului cu artisti plastici ale caror lucrari vor fi expuse in cadrul "Bucurestiului Creativ". Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vor participa la editia din acest an a Festivalului. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnata de prestigioasa revista britanica "Gramophone" in top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) si votata a doua cea mai buna orchestra din lume (2008), dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (care va concerta, de asemenea, in festival pe 20 septembrie). O orchestra americana de prestigiu vine in premiera in Romania - San Francisco Symphony - si va interpreta, pe 7 septembrie, si o lucrare de George Enescu.

Si alte orchestre cotate la cel mai inalt nivel international vor interpreta compozitii de George Enescu pe parcursul celor trei saptamani de festival: Staatskapelle din Dresda (6 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg (10 septembrie), Filarmonica din Monte Carlo (16 septembrie), Filarmonica din Viena (16 septembrie), Filarmonica Regala din Liverpool (17 septembrie). 1 de Enescu, in deschiderea Festivalului

Editia 2015 a Festivalului se va deschide cu un concert sustinut de Orchestra Romana de Tineret, care va interpreta alaturi de violonista-vedeta Sarah Chang (26 de ani). Artista, cu parinti nascuti in Core... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro