In asteptarea pacii din Ucraina, NATO promite sustinere pentru Kiev. Noi sanctiuni pentru Rusia

In asteptarea pacii din Ucraina, NATO promite sustinere pentru Kiev. Noi sanctiuni pentru Rusia

BASESCU, la discutii cu OBAMA si MERKEL Pe de alta parte, presedintele Petro Porosenko a afirmat ca Alianta Nord-Atlantica urmeaza s- adopte o declaratie la finalul summitului de la Newport, in care Alianta isi anunta sustinerea pentru statele membre dispuse sa ofera asistenta militara Kievului, o decizie ce risca sa provoace criticile Moscovei.

acum 69 luni (5 Sep 2014)

"Maine, la Minsk, urmeaza sa fie semnat un document care prevede etapele implementarii unui plan de pace pentru Ucraina. Prevederea-cheie a acestui plan este un armistitiu", a declarat Porosenko joi, cu ocazia summitului NATO de la Newport.

Liderii separatistilor prorusi au anuntat, la randul lor, pe site-ul oficial, ca sunt dispusi sa ordone vineri incetarea focului, in cazul unui acord la Minsk.

Situatia inaintea discutiilor de la Minsk nu era roza. Joi, oficialii ucraineni au anuntat ca se confrunta cu o ofensiva a separatistilor sustinuti de Moscova in apropierea portului strategic ucrainean de la Mariupol, pe malul Marii Azov.

In acelasi timp, Pentagonul a anuntat ca a observat o mobilizare fara precedent a trupelor ruse la graita ucraineana. BASESCU, la discutii cu OBAMA si MERKEL

Pe de alta parte, presedintele Petro Porosenko a afirmat ca Alianta Nord-Atlantica urmeaza s- adopte o declaratie la finalul summitului de la Newport, in care Alianta isi anunta sustinerea pentru statele membre dispuse sa ofera asistenta militara Kievului, o decizie ce risca sa provoace criticile Moscovei.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat joi seara ca Alianta Nord-Atlantica va oferi autoritatilor de la Kiev un ajutor in valoare de 15 milioane de euro pentru reformele din domeniul Apararii, relateaza agentia rusa Itar-Tass, in pagina electronica.

Noile sanctiuni economice prevazute impotriva Rusiei ar putea fi anulate in cazul unui armistitiu in Ucraina, a declarat vineri ministrul britanic al Afacerilor Externe, aflat la summitul NATO de la Newport.

Pentagonul acuza Rusia ca a comasat forte "fara precedent" la frontiera cu Ucraina

"Exista mult scepticism in ceea ce priveste materializarea, implementarea armistitiului. Pentru moment, nu vrem sa fim distrasi de la hotararea noastra de a impune noi sanctiuni pentru a raspunde la incursiunea de anvergura a fortelor ruse in Ucraina", a ada... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro